StoryEditor

Medzinárodná asociácia lekárov na Slovensku žiada výnimky na nákup liekov pre Ukrajinu

27.03.2022, 12:00
Autor:
TASRTASR
Ministerstvo zdravotníctva môže na nevyhnutný čas môže povoliť vývoz humánnych liekov v nevyhnutom rozsahu.

Medzinárodná asociácia lekárov na Slovensku žiada o udelenie výnimiek v súvislosti s nákupom a distribúciou liekov na Ukrajinu. Rezort zdravotníctva deklaruje pomoc pri zabezpečovaní humanitárnej pomoci pre Ukrajinu.

„Minister zdravotníctva Ukrajiny Viktor Liashko sa na nás obrátil s prosbou o humanitárnu pomoc. Žiada nás o dodanie zdravotníckeho materiálu, vďaka ktorému by nemocnice na Ukrajine dokázali zabezpečiť základnú zdravotnú starostlivosť pre ľudí v postihnutých oblastiach,“ uviedla asociácia.

Žiada o výnimku na udelenie licencie na nákup liečiv a zdravotníckeho materiálu od veľkodistribučných spoločností a tiež o výnimku na darovanie liekov a zdravotníckeho materiálu.

Rezort zdravotníctva deklaruje pomoc pri zabezpečovaní humanitárnej pomoci.

„Dnes ministerstvo zasiela list Medzinárodnej asociácii lekárov na Slovensku s prosbou bližšej špecifikácie požiadavky a najmä zaslania zoznamu liekov s uvedením aj ich množstva, ktoré plánujú vyviezť v rámci humanitárnej pomoci na Ukrajinu," uviedol tlačový odbor Ministerstva zdravotníctva SR.

Na jej základe a zoznamu ministerstvo vydá rozhodnutie, ktorým v nevyhnutom rozsahu a na nevyhnutný čas môže povoliť vývoz humánnych liekov.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
25. apríl 2024 00:56