Podľa výsledkov štúdie sledujúcej stovky tisíc ľudí majú vegetariáni o štrnásť percent nižšiu pravdepodobnosť ochorenia na rakovinu ako ľudia, ktorí konzumujú pravidelne mäso.
Tím vedcov z Oxfordskej univerzity analyzoval údaje o viac ako 470-tisíc Britoch a zistil, že nižšie riziko sa vyskytuje aj u čiastočných vegetariánov.
Napríklad peskatariáni, teda ľudia, ktorí z mäsa konzumujú ryby a morské plody, majú riziko rakoviny nižšie o desať percent.
Môže za to mäso?
U ľudí, ktorí konzumujú mäso len občas, bolo riziko vypuknutia rakoviny nižšie v porovnaní s tými, ktorí ho konzumujú päť dní v týždni a častejšie, asi o dve percentá. Informuje o tom denník the Guardian.
Výsledky štúdie tiež ukázali, že u ľudí, ktorí konzumujú mäso p...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.