StoryEditor

Od začiatku pandémie uhradila VšZP poistencom takmer 700 000 PCR testov, stálo to 24 miliónov eur

06.05.2021, 20:00
Autor:
redred
Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) urobila odpočet ročného pôsobenia nového vedenia.

Zastavenie masívneho odlivu poistencov, aj novinky v telemedicíne či digitalizácii. Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) urobila odpočet ročného pôsobenia nového vedenia.

„Stav, v akom sme poisťovňu v máji 2020 prebrali, nebolo možné len predýchať. Museli sme konať. Zadefinovali sme si naše prioritné ciele – zabezpečiť dostupnú zdravotnú starostlivosť, včasné, komplexné a inovatívne vyšetrenia, posilniť líderskú pozíciu v podporovaní najmodernejších liečebných postupov a technológií, zastaviť odliv poistencov a vybudovať modernú spoločnosť, ktorá bude efektívne hospodáriť s verejnými zdrojmi,“ uviedol generálny riaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne Richard Strapko.

„Všeobecná zdravotná poisťovňa je najväčšou spoločnosťou v rezorte zdravotníctva. Som rád, že počas náročného obdobia pandémie vedenie nezaháľa a verím, že progresívne zmeny, ktoré sa dejú vo vnútri poisťovne bude čoskoro vidieť navonok a pocítia ich najmä poistenci, zhodnotil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Podľa VšZP sa im v rekordne krátkom čase podarilo pripraviť a uviesť do života nový benefitný systém Peňaženka zdravia, postavený na podpore prevencie a solidarity. „Od 1. januára 2021 prišlo do Všeobecnej zdravotnej poisťovne takmer 15-tisíc nových poistencov, čo je najlepší výsledok za posledné štyri roky a oproti predchádzajúcemu obdobiu sme dosiali pokles odlivu poistencov o viac ako 53 %“, uviedol hovorca poisťovne Matej Neumann.

VšZP tiež uviedla do prevádzky novú verziu elektronických služieb eRecept, lekárom tiež zjednodušili prístup k aktualitám o COVID-19 prostredníctvom Aplikácie eAlerts. Pre poistencov zase spustila možnosť aktivovať mobilnú aplikáciu pomocou tvárovej biometrie. „Od januára tohto roka si mobilnú aplikáciu tvárovou biometriou aktivovalo už viac ako 40-tisíc poistencov“, dodal hovorca.

Od začiatku pandémie tiež uhradila VšZP poistencom takmer 700 000 PCR testov za takmer 24 miliónov eur.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 17:43