71 percent ľudí zvyčajne zaspáva s telefónom vedľa seba alebo dokonca ho má počas spánku v rukách (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Liga za duševné zdravie spúšťa bezplatnú krízovú linku v ukrajinskom jazyku

08.03.2022, 16:00
Autor:
tasrtasr
Tím ukrajinsky hovoriacich odborníkov bude poskytovať psychologicko-sociálne poradenstvo a krízovú intervenciu každý deň, vrátane víkendov.

Liga za duševné zdravie spúšťa bezplatnú telefonickú linku dôvery v ukrajinskom jazyku. Tím ukrajinských psychiatrov a psychológov bude poskytovať pomoc denne od 13.00 do 21.00 h.

Informovala o tom Stanislava Knut z ligy. Ukrajinská verzia Linky dôvery Nezábudka bude dostupná od utorka od 13.00 h na telefónnom čísle 0800 222 450.

"Bude poskytovať telefonickú nízkoprahovú psychologickú pomoc pre ľudí utekajúcich z Ukrajiny, ale aj Ukrajincom a Ukrajinkám, ktorí na Slovensku žijú, pracujú či študujú - bezplatne a anonymne,“ vysvetlila liga.

Tím ukrajinsky hovoriacich odborníkov bude poskytovať psychologicko-sociálne poradenstvo a krízovú intervenciu každý deň, vrátane víkendov.

"V tom, že ukrajinskú Linku dôvery Nezábudka sa nám podarilo spustiť v rekordne krátkom čase a s vysoko odborným tímom, sa ukazuje sila komunity a solidarity,“ skonštatoval riaditeľ Ligy za duševné zdravie Andrej Vršanský.

Knut podotkla, že od prvého dňa konfliktu na Ukrajine zaznamenali na Linke dôvery Nezábudka nárast počtu volajúcich, u ktorých vojnové udalosti spôsobovali duševné ťažkosti rôznej intenzity a závažnosti.

Liga za duševné zdravie v tejto súvislosti zostavila Veľký psychologický manuál, ktorý má pomôcť zvládnuť náročné, emočne vypäté situácie spojené so strachom a traumou u dospelých, ale aj u detí.

Manuál je k dispozícii na webovej stránke www.dusevnezdravie.sk v slovenskom a ukrajinskom jazyku.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 03:11