TASR
StoryEditor

Novým šéfom Asociácie zdravotných poisťovní je Michal Štofko

12.04.2021, 14:05
Autor:
redred

Novým výkonným riaditeľom Asociácie zdravotných poisťovní (AZP) SR je od 1. apríla Ing. Michal Štofko, PhD., ktorý nahradí doterajšiu výkonnú riaditeľku Katarínu Kafkovú.

Štofko v minulosti pôsobil na pozícii riaditeľa odboru stratégie na Inštitúte zdravotnej politiky (IZP). V tejto pozícii bol súčasťou tímu, ktorý pred dvoma rokmi pripravoval a presadzoval projekt zvyšovania kvality nemocníc, známy ako stratifikácia.

Zdravotné poisťovne očakávajú, že aj vzhľadom na mnohé výzvy, ktoré priniesla pandémia COVID-19 do zdravotníctva, budú práve tieto jeho skúsenosti prínosom nielen pri riešení aktuálnych problémov. Za zásadné považujú poisťovne aj témy dlhodobých zmien, ktoré povedú k zlepšeniu prístupu poistencov ku kvalitnejšej zdravotnej starostlivosti.

„Aktuálna pandémia ukazuje, že zdravotníctvo potrebuje prejsť zásadnými zmenami pre prípad budúcich kríz. Zároveň nás čaká otázka, ako čo najrýchlejšie a najlepšie zabezpečiť zdravotnú starostlivosť po prekonaní nového koronavírusu, ale aj mnohé ďalšie. Verím, že sa nám podarí spoločne v týchto témach presadiť čo najviac opatrení v prospech pacientov," povedal Štofko.

Dosluhujúca výkonná riaditeľka Katarína Kafková pôsobila na pozícii výkonnej riaditeľky AZP necelé štyri roky. Počas svojho pôsobenia v asociácii sa venovala množstvu náročných tém. Kataríne Kafkovej uplynul mandát v decembri minulého roka. V asociácii však zostáva do konca apríla, vďaka čomu zaručí plynulé odovzdanie vedúcej pozície novému nástupcovi.

Asociácia zdravotných poisťovní združuje všetky tri poisťovne - Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, zdravotnú poisťovňu Dôvera a zdravotnú poisťovňu Union.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
14. apríl 2024 12:22