StoryEditor

Nemocnice sa chcú uchádzať o finančné prostriedky z Plánu obnovy, sú pripravené zapojiť sa do výziev

08.03.2022, 18:00
Projekty majú prispieť k zlepšeniu pracovných podmienok zdravotníkov a potrieb pacientov.

V pláne obnovy je na zdravotníctvo alokovaných 1,53 miliardy eur. Z toho takmer miliarda je vyčlenená na investície do modernizácie budov a technického vybavenia nemocníc.

Podľa webovej stránky planobnovy.sk sú ďalšie investície naplánované na podporu zriadenia nových ambulancií pre všeobecných lekárov pre dospelých a deti.

Plán obnovy ráta s podporou dlhodobej sociálno-zdravotnej starostlivosti, kde budú investície smerovať do výstavby a rekonštrukcie zariadení pre seniorov, nízkokapacitných sociálno-zdravotných zariadení, domovov sociálnych služieb, špecializovaných zariadení aj denných stacionárov.

Poskytovatelia ústavnej zdravotnej starostlivosti na Slovensku sa plánujú zapojiť do viacerých výziev.

Plánované projekty majú prispieť k zlepšeniu pracovných podmienok zdravotníkov a potrieb pacientov.

Nové Zámky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky sa hodlá zapojiť do väčšiny výziev. „Keďže je to jedinečná príležitosť zlepšiť zdravotnú starostlivosť, ale aj podmienky na jej poskytovanie,“ povedal Roland Száz, zástupca riaditeľa pre vnútornú správu FNsP NZ.

Ako prezradil, „ide hlavne o investície do novej siete nemocníc, ako je výstavba nových pavilónov, rekonštrukcie pôvodných pavilónov a priestorov nemocnice.

Zároveň k tomu patrí aj investícia do nového prístrojového vybavenia a jeho modernizácie, poskytovanie zdravotnej starostlivosti podľa najnovších postupov a metód automaticky prispieva aj k väčšej efektívnosti. ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-03-08 17:20:55 - Feat.: 0 - Title: Projekty v rámci investície z Plánu obnovy budú posudzovať ľudia z rezortu zdravotníctva. Uchádzať sa o ne môžu všetci poskytovatelia
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
26. apríl 2024 17:19