Na snímke vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová a vľavo minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) počas vymenovania novej vlády SR v Prezidentskom paláci 1. apríla 2021 v Bratislave.TASR
StoryEditor

Slovenská lekárska komora víta voľbu Lengvarského za nového ministra zdravotníctva

01.04.2021, 11:01
Autor:
tasrtasr

Slovenská lekárska komora (SLK) považuje výber Vladimíra Lengvarského na post ministra zdravotníctva za dobrú voľbu. TASR o tom po jeho vymenovaní vo štvrtok informovala manažérka pre komunikáciu a médiá SLK Nancy Závodská.

Komora pripomenula, že súčasná situácia boja s pandémiou nového koronavírusu si vyžaduje nielen disciplínu, ale aj kontrolu. Za dôležité považuje aj jasné, odborné, včasné, zrozumiteľné a dobre odkomunikované rozhodnutia. "Sme preto presvedčení, že Lengvarský, ktorý má nielen medzinárodné skúsenosti, ale aj dlhoročné skúsenosti s krízovou komunikáciou a tímovou prácou, by mohol byť človekom na správnom mieste v pravý čas," zdôraznila SLK.

Novému ministrovi je ochotná podať pomocnú ruku. Zároveň komora hovorí o tom, že je pripravená spolupracovať a participovať aj na budúcej reforme slovenského zdravotníctva v záujme nielen všetkých zdravotníkov, ale aj pacientov.

Profil ministra zdravotníctva SR Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO)

Vladimír Lengvarský sa narodil 18. augusta 1969. Vyštudoval Vojenskú lekársku akadémiu Jana Evangelistu Purkyňe v Hradci Králové. Neskôr získal titul Master of Public Health (MPH) a špecializuje sa na odbor všeobecné lekárstvo. Ako lekár pôsobil v 5. pluku špeciálneho určenia. Bol tiež členom vo výbore Severoatlantickej aliancie (NATO), ktorý riadi vojenské zdravotníctvo aliancie. V júni 2006 sa stal hlavným lekárom Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR). Od marca 2008 zastával aj post veliteľa Vojenského zdravotníctva.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová ho ako hlavná veliteľka OS SR vymenovala 15. januára 2020 do hodnosti brigádneho generála. V septembri toho istého roku sa stal riaditeľom Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 03:02