TASR
StoryEditor

Novým ministrom zdravotníctva by sa mal stať šéf vojenskej nemocnice Lengvarský

29.03.2021, 15:41
Autor:
mahomaholmlm
Brigádny generál Vladimír Lengvarský bol aj hlavným lekárom Ozbrojených síl.

Novým ministrom zdravotníctva by sa mal stať súčasný riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku Vladimír Lengvarský.

Informáciu priniesol portál Aktuality.sk, ktorému ju mali potvrdiť dva zdroje. 

​Brigádny generál Lengvarský bol hlavným lekárom Ozbrojených síl. Vlani ho minister obrany Jaroslav Naď vymenoval do funkcie šéfa Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku.

Naď dnes v rádiu Expres uviedol, že OĽaNO už nového ministra zdravotníctva vybralo, jeho meno však neprezradil. Povedal len, že to nie je politik.

"Nominanta máme. Je to človek, ktorý spĺňa všetky morálne a odborné kvality. Aj tie manažérske. Ale zatiaľ to meno nebudeme dávať von, pretože najprv by sa to mala dozvedieť pani prezidentka a až potom budeme komentovať niekoho nového, kto má prísť do vlády," povedal.

Naď v auguste minulého roka ocenil Lengvarského kvality ako vojaka, manažéra aj ako lekára.

"Ide o skúseného odborníka, ktorý pôsobí v Ozbrojených silách dlhé roky, pričom svoje manažérske schopnosti potvrdil ako hlavný lekár ozbrojených síl aj počas pandémie ochorenia COVID-19," povedal Naď, keď vymenoval Lengvarského za riaditeľa vojenskej nemocnice.

Kreslo ministra zdravotníctva sa uvoľnilo potom, ako podal demisiu Marek Krajčí. Jeho odchod žiadali strany SaS a Za ľudí. Rezort dočasne vedie minister financií Euard Heger.

01 - Modified: 2023-10-05 07:11:38 - Feat.: - Title: Konferencia Zdravotníckych novín: Zdravotníctvo dostane finančnú injekciu 02 - Modified: 2023-06-28 12:42:51 - Feat.: - Title: Minister zdravotníctva: Nemocnice dostali výraznú podporu, teraz sa musíme venovať ambulantu
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
16. apríl 2024 08:24