Reuters
StoryEditor

V Izraeli dostali prvú dávku vakcíny už tri milióny ľudí

31.01.2021, 12:59
Autor:
TasrTasr
Počet prípadov nákazy koronavírusom zostáva v Izraeli vysoký - okrem iného v dôsledku toho, že ultraortodoxné židovské komunity ignorujú epidemiologické opatrenia a dostávajú sa do konfliktov s políciou, ktorá sa ich pokúša uplatňovať.

Od spustenia očkovacej kampane proti chorobe COVID-19 v Izraeli pred šiestimi týždňami dostali prvú dávku vakcíny už približne tri milióny ľudí, čo je asi jedna tretina tamojšej 9,3-miliónovej populácie. Približne 1,7 milióna Izraelčanov dostalo aj druhú dávku. Oznámilo to v sobotu izraelské ministerstvo zdravotníctva.

Podľa agentúry DPA počet prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 zostáva v Izraeli vysoký - okrem iného v dôsledku toho, že ultraortodoxné židovské komunity ignorujú epidemiologické opatrenia a dostávajú sa do konfliktov s políciou, ktorá sa ich pokúša uplatňovať.

V sobotu úrady hlásili, že za posledných 24 hodín mali 6435 nových prípadov nákazy.

Židovský štát už predtým avizoval, že plánuje zaočkovať všetkých svojich obyvateľov do jari tohto roka.

V Izraeli v súčasnosti platí už tretí lockdown, ktorý úrady tento týždeň ešte sprísnili, keď zrušili takmer všetky medzinárodné letecké spoje do krajiny i z krajiny. Cieľom tohto opatrenia je zabrániť zavlečeniu ďalších variantov vírusu SARS-CoV-2. Podľa oficiálnych informácií vyvolala mutácia prvýkrát objavená koncom minulého roka v Anglicku až 40 percent nových prípadov nákazy.

01 - Modified: 2021-01-22 20:26:07 - Feat.: 0 - Title: Po štrnástich dňoch očkovania sa šírenie infekcie v Izraeli spomalilo o polovicu
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 22:20