Ministerstvo zdravotníctva
StoryEditor

Kampaň za očkovanie proti COVID-19 podporuje prezidentka, lekár či kňaz

31.01.2021, 07:03
Autor:
TasrTasr
Na novej webstránke slovenskoproticovidu.sk ponúka ministerstvo odpovede na viac než 40 otázok o očkovaní, vakcínach, ich benefitoch, ale aj možných nežiaducich účinkoch.

Predchádzať chorobám je ľahšie, úspešnejšie aj lacnejšie ako ich liečiť. Vo videu kampane za očkovanie proti COVID-19 ministerstva zdravotníctva s názvom Vakcína je sloboda to zdôraznil lekár a záchranár Viliam Dobiáš. Kampaň v krátkom spote podporuje aj prezidentka Zuzana Čaputová či spisovateľ Daniel Hevier.

"Očkovanie nás už stáročia chráni pred množstvom chorôb. Dôverujem odborníkom a preto vakcínu aj dnes považujem za jedinú cestu, ako poraziť vírus a vrátiť naše životy do normálu," hovorí vo videu hlava štátu. Tá zároveň vyjadrila nádej, že každý dostane šancu sa zaočkovať.

Kňaz a dobrovoľník na oddelení s pacientmi nakazenými novým koronavírusom Ján Kulan pripomína vyčerpaných lekárov či zdravotné sestry. "Vďaka očkovaniu verím, že táto ťažká doba pominie čoskoro," dodal Kulan.  

Podľa učiteľa Dávida Králika znamená vakcína aj vzdelanie. "Vakcína v súčasnosti predstavuje najlepšie riešenie, ako sa vysporiadať s COVID-19," skonštatoval Králik.

Pandémia zasiahla aj do života športovcov. Tí môžu trénovať či pretekať len s obmedzeniami. "Pritom sme tak blízko. Stačí málo, stačí sa zaočkovať a môžeme túto pandémiu poraziť," uzatvára video olympijský víťaz Matej Tóth.

Od štartu očkovania do piatka (29.1.) bolo na Slovensku zaočkovaných viac ako 123-tisíc ľudí, najmä zdravotníkov a pracovníkov zariadení sociálnej starostlivosti v styku so seniormi a seniorov nad 75 rokov. Ako konštatuje ministerstvo, na dosiahnutie kolektívnej imunity potrebnej pre návrat k životu bez obmedzení je však potrebné významne zvýšiť dôveru verejnosti v očkovanie a motivovať ľudí, aby sa dali zaočkovať.

Preto na novej webstránke slovenskoproticovidu.sk ponúka ministerstvo odpovede na viac než 40 otázok o očkovaní, vakcínach, ich benefitoch, ale aj možných nežiaducich účinkoch.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
12. apríl 2024 10:43