StoryEditor

O očkovanie majú záujem viac lekári ako sestry, rozdiely sú aj v regiónoch

21.01.2021, 08:20
"Ľudia tu viac čítajú dennú tlač a zaujímajú sa o to, čo sa deje", vyhlásil na margo vyššej zaočkovanosti v Bratislave minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Viac lekárov, menej sestier a stredného zdravotníckeho personálu. Taký je zatiaľ stav zaočkovaných zdravotníkov na Slovensku. To, že o očkovanie majú záujem skôr lekári ako sestry, nám potvrdili viaceré nemocnice. Hovoril o tom aj Jakub Goda z ministerstva v novej relácii Zdravotníckych novín Meditalk. „Čo som mal kusé informácie z nemocníc, pri sestrách a ostatných zdravotníckych pracovníkov môže byť väčší problém,“ uviedol na margo ochoty zdravotníkov zaočkovať sa. Veľký rozdiel je aj v jednotlivých regiónoch, kým v Bratislave či Košiciach sa miesta míňajú rýchlo, v menších mestách najmä na východe a severe Slovenska je voľných miest veľa.


V súčasnosti je zaočkovaných 75 292 osôb, podľa ministerstva zdravotníctva sa očkuje v 66 nemocniciach. Pritom 15. januára bolo viac ako 11-tisíc voľných termínov na očkovanie, najmä v menších mestách. Rozdiely sú aj v regiónoch, menší záujem o o...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-01-20 14:11:27 - Feat.: 0 - Title: Registrovať na očkovanie sa môžu už aj niektorí seniori a kňazi
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 20:32