StoryEditor

WHO vyhlásila stav núdze

06.02.2020, 16:58
V Thajsku vyliečili pacientku kombináciou antivirotík používaných pri liečbe chrípky a infekcie HIV

Zbytočná panika alebo ozajstná hrozba? Niektoré krajiny posielajú špeciály po svojich občanov do Číny, ďalšie uzatvárajú lety z tejto krajiny. Viacerí lekári však upozorňujú, že ľudia by mali mať obavy skôr z klasickej chrípky ako z koronavírusu.

Nový koronavírus podobný pôvodcovi ochorenia SARS dostal označenie 2019-nCoV. Doteraz neznámy vírus spôsobujúci zápal pľúc sa prenáša z človeka na človeka. Prvýkrát to oznámili koncom roku 2019 práve v meste Wu-chan.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) po zasadnutí krízového štábu vyhlásila v súvislosti so šírením koronavírusu globálny stav zdravotnej núdze. Podľa aktuálnych údajov z gisanddata počet nakazených vírusom stúpol takmer na 21-tisíc a podľahlo mu 427 ľudí (stav k 4. 2. 2020 – pozn. redakcie). Nový vírus bol potvrdený v 27 krajinách sveta. Údaje sa však menia zo dňa na deň.
V Európe je potvrdených 24 prípadov koronavírusu. Nemecko hlási 12 prípadov, Francúzsko 6 prípadov, 2 prípady Veľká Británia, 2 prípady Taliansko a po jednom prípade hlási Španielsko a Fínsko.

Gener...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
18. apríl 2024 12:04