StoryEditor

​Štyria uchádzači o miesto riaditeľa

02.04.2019, 00:00
Hovorkyňa rezortu informovala, že do výberového konania sa prihlásili štyria uchádzači

Ani po štyroch mesiacoch od vypísania výberového konania na obsadenie miesta riaditeľa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) nie je jasné, kto bude viesť najväčšiu slovenskú nemocnicu v nasledujúcich piatich rokoch.

Radu riaditeľov UNB vymenoval bývalý minister Tomáš Drucker vo februári 2017 s cieľom zlepšiť riadenie a kontrolu nemocnice. Na stoličke generálneho riaditeľa sa odvtedy vystriedali dvaja manažéri. V novembri 2018 bola rada riaditeľov rozpustená a riadením UNB poverili MUDr. Renátu Vandriakovú. Ministerstvo zdravotníctva vypísalo výberové konanie na túto funkciu 13. novembra 2018.

Hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová informovala, že do výberového konania sa prihlásili štyria uchádzači. „Výberové konanie v súčasnosti nie je uzatvorené,“ uviedla Z. Eliášová, pričom dôvody trvania dlhšieho než pri iných konkurzoch nekonkretizovala. „Termín výberového konania nie je stanovený. MUDr. Renáta Vandriaková je vymenovaná najdlhšie do 7. mája 2019,“ spresnila.

Kto chce viesť najväčšiu slovenskú nemocnicu a s akou stratégiou, sa odborná verejnosť dozvie až po uzatvorení výberového konania. Projekty uchádzačov bývajú zverejnené na webovej stránke ministerstva. „Projekty stratégie rozvoja predložené jednotlivými uchádzačmi v súvislosti so splnením jednej z podmienok zaradenia uchádzača do výberového konania budú v prípade súhlasu autora so zverejnením diela a podpísaním Licenčnej zmluvy na zverejnenie projektu sprístupnené len prostredníctvom webovej stránky MZ SR,“ dodala hovorkyňa.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 01:57