StoryEditor

Hodnotenie poistencov zverejnila aj VšZP, najhoršie dopadli fakultné nemocnice

02.04.2019, 00:00
Najlepšie obstáli špecializované ústavy a zariadenia.

Po zdravotnej poisťovni Dôvera zverejnila na svojej webovej stránke hodnotenie zdravotníckych zariadení svojimi poistencami aj VšZP. Ako uviedla poisťovňa, prieskum bol realizovaný s cieľom zisťovania spokojnosti s poskytovaním ústavnej zdravotnej starostlivosti.

Dotazníky boli distribuované tým poistencom VšZP, ktorí boli v roku 2018 hospitalizovaní. „Z prieskumu boli vylúčené detské nemocnice, psychiatrické nemocnice, stacionáre a väzenské nemocnice. Ak bol počet respondentov pre danú nemocnicu nedostatočný, nemocnica bola z prieskumu vylúčená,“ uviedla VšZP.

Spokojnosť bola vyjadrená troma stupňami – najlepšia, priemerná a najhoršia.

Z hodnotenia poistencov najväčšej zdravotnej poisťovne vyplynulo, že s univerzitnými a fakultnými nemocnicami vlani neboli poistenci VšZP veľmi spokojní, žiadna nezískala status najlepšej, väčšinu označili pacienti ako priemernú, dve dokonca ako najhoršie.

Lepšie obstáli všeobecné nemocnice, kde sedem zariadení ohodnotili poistenci ako najlepšie. Medzi prvé tri sa dostala Nemocnica sv. Michala v Bratislave, UN Milosrdní bratia a Regionálna nemocnica Sobrance.

Pozitívnejšie hodnotenia dostali od poistencov aj špecializované zdravotnícke zariadenia ako srdcovo-cievne a onkologické ústavy či CINRE v Bratislave a Mamacentrum sv. Agáthy v Banskej Bystrici.

Dotazník pozostával zo 14 otázok. Poisťovňa sa pýtala na to, či sú pacienti spokojní so starostlivosťou zo strany lekárov, sestier, s kvalitou stravy, ubytovania.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
16. apríl 2024 10:30