StoryEditor

Banskobystrická detská nemocnica má nové lôžka

18.04.2019, 00:00
Aj keď išlo o centrálny nákup, nemocnice mali možnosť vybrať si presne taký typ lôžka, aký pre svojich pacientov potrebujú.

Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Banská Bystrica získala 78 nových lôžok. Tie zafinancovalo Ministerstvo zdravotníctva SR v rámci obnovy štátnych nemocníc.

„Nové lôžka znamenajú predovšetkým komfortnejšiu liečbu pre pacientov, bezpečnosť pre pacientov, ale bezpochyby zlepšia aj podmienky na prácu pre zdravotníckych pracovníkov pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti“, uviedla hovorkyňa nemocnice DFNsP BB Jana Petríková. Ako dodala, banskobystrická detská nemocnica je jednou z ôsmych nemocníc, pre ktoré už boli nové lôžka verejne obstarané.

Ako ďalej uviedla, i keď išlo o centrálny nákup, nemocnice mali možnosť vybrať si presne taký typ lôžka, aký pre svojich pacientov potrebujú. Do DFNsP BB pribudlo 10 ks postelí pre najmenších pacientov a 68 lôžok pre väčšie deti. Umiestnené boli na všetkých lôžkových oddeleniach – II. Detská klinika, Klinika detskej chirurgie, Klinika pediatrickej onkológie a hematológie aj II. Klinika pediatrickej anestéziológie a intenzívnej medicíny.

„Práve na posledne zmienenej klinike boli umiestnené lôžka, ktoré predstavujú najvyšší štandard nemocničných lôžok svetovej úrovne. Svojou funkcionalitou spĺňajú predpoklady náročnej manipulácie s pacientom, resuscitačnej, ako aj intenzívnej starostlivosti o pacienta“, uviedla hovorkyňa.

Na ostatných oddeleniach sú umiestnené plne elektricky ovládateľné lôžka so sofistikovanými funkciami a nadštandardnými vlastnosťami, ako nastaviteľnosť výšky ložnej plochy, či polohovanie pacienta. Ich súčasťou sú kvalitné matrace, pohyblivé bočnice a ďalšie príslušenstvo, ako napríklad infúzne stojany. „Postele sú v jemných pastelových farbách a jednoznačne vytvárajú úplne iný pohľad a dojem z nemocničnej izby, o komforte pacienta nehovoriac", dodala hovorkyňa.

Pôvodné lôžka boli rozdelené do dvoch skupín podľa stupňa opotrebovania na tie, ktoré sú vyradené a budú zlikvidované, a tie, ktoré sú ešte vhodné na použitie. Druhá skupina lôžok bola odovzdaná domovom sociálnych služieb, kde budú lôžka využívať ich klienti.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
17. apríl 2024 10:25