StoryEditor

Zlatomoravecká nemocnica má nové matrace proti preležaninám

24.04.2019, 00:00
Investícia sa pohybuje vo výške viac ako 5 tisíc eur.

Pre zabezpečenie vyššieho komfortu pacientov a prevencii proti vzniku dekubitov Nemocnica Zlaté Moravce, ktorá je členom skupiny AGEL, zakúpila na všetky lôžkové oddelenia kvalitné antidekubitné matrace. Investícia sa pohybuje vo výške viac ako 5 tisíc eur.

Nemocnica Zlaté Moravce zakúpila päťdesiat kusov pasívnych antidekubitných matracov, ktoré budú pacientom pomáhať v boji proti preležaninám. Obstaraním tejto zdravotnej pomôcky nemocnica zvýši komfort a prevenciu vzniku dekubitov u pacientov počas hospitalizácie.

„Matrace sú určené pacientom so stredným II. až III. stupňom rizika vzniku dekubitov,“ uviedla námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Mgr. Marta Rebová. V jadre jeho ložnej plochy je vykonaný nový revolučný prierez, ktorý zabezpečuje optimálne rozloženie hmotnosti pacienta, kopíruje kontúry tela a tým znižuje tlak na tkanivo. Zväčšené prierezy tiež zabezpečujú lepšiu cirkuláciu vzduchu, odvod pary a zároveň viac chránia pacienta pred vlhkosťou a prehriatím.

„Pre pacientov, ktorí sú mobilní a bez nároku na prevenciu dekubitov, sme zakúpili dva druhy pasívnych zónových anidekubitných matracov z teplej a studenej PUR peny,“ dodala námestníčka. Ložná plocha týchto matracov zabezpečuje lepšie prevzdušnenie matraca, cirkuláciu vzduchu, odvádzanie pary a ľahkú masáž tela. Poťahy všetkých matracov sú snímateľné so zipsom, vodeodolné, paropriepustné, antialergické a antibakteriálne.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 08:09