StoryEditor

Spoločnosť ​Falck sa v tendroch nebude uchádzať o stanice záchrannej zdravotnej služby

15.07.2019, 00:00
Spoločnosť Falck sa nezapojí do výberového konania na poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby (ZZS)

Spoločnosť Falck sa nezapojí do výberového konania na poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby (ZZS). Po uplynutí platnosti súčasných licencií, ktoré budú končiť v priebehu roka 2020, nebude spoločnosť ďalej prevádzkovať stanice ZZS. Informovala o tom spoločnosť na svojej webovej stránke.

„Globálnou stratégiou nadnárodnej spoločnosti Falck je posilniť svoju obchodnú činnosť a usilovať sa o úplné vlastníctvo všetkých lokálnych subjektov a umožniť tak kontrolu nad riadiacimi procesmi, zabezpečiť čo najvyššiu mieru kvality poskytovaných služieb, vysokú úroveň transparentnosti a súlad so všetkými pravidlami, čo nám umožní pracovať pod jednou spoločnou značkou,“ hovorí Jakob Bomholt, výkonný viceprezident skupiny Falck pre divíziu ZZS.

Už začiatkom roka Falck inicioval zmenu akcionárskej štruktúry odkúpením 49.11% podielu minoritného akcionára KPR Health Invest. V krátkom čase sa očakáva oficiálne rozhodnutie o schválení koncentrácie Protimonopolným úradom Slovenskej republiky.



„Súčasťou novej stratégie spoločnosti je zamerať sa na kľúčové trhy. Aj preto sme v uplynulých šiestich mesiacoch dôkladne analyzovali slovenský trh a jeho obchodný a rizikový profil, výsledkom čoho vzniklo naše rozhodnutie slovenský trh opustiť a znížiť tak potenciálne riziká súvisiace s prevádzkou záchrannej zdravotnej služby v tejto krajine,“ upresňuje Jakob Bomholt.

„Rozhodnutie nepokračovať v činnosti záchrannej zdravotnej služby na Slovensku bolo veľmi ťažké. Úroveň a kvalita poskytovaných služieb, ale najmä oddanosť a angažovanosť našich zamestnancov, sú na vysokej úrovni, a ja som na nich osobne veľmi hrdý,“ uvádza Ivo Krpelan, generálny riaditeľ Falck pre Strednú a Východnú Európu. Súčasné zmluvné záväzky bude spoločnosť naďalej zodpovedne plniť až do ukončenia platnosti prebiehajúcich licencií. “Zároveň vyvinieme maximálne úsilie a súčinnosť k tomu, aby mohol byť prechod zamestnancov na budúcich poskytovateľov čo najviac plynulý,“ dodáva.

Pritom ešte v júni zástupcovia spoločnosti Falck pre TASR uviedli, že sa chcú uchádzať o dve tretiny všetkých staníc. „Zaujímame sa o takmer všetky regióny v rámci Slovenska, s výnimkou mesta Bratislava a Košice a ich blízkeho okolia," povedal generálny riaditeľ Falck pre strednú a východnú Európu Ivo Krpelan. Súkromný poskytovateľ ZZS mal v pláne v tendri súťažiť o 207 záchrankových staníc na obdobie šesť rokov, okrem súčasnej siete 107 staníc sa chcel uchádzať o ďalších 100 staníc ZZS.



Falck záchranná, a.s., je najväčší poskytovateľ záchrannej zdravotnej služby v SR, má 107 staníc. Štátne záchranky - ZZS Bratislava má 62 staníc a Záchranná služba Košice 47.

Na Slovensku Falck prevádzkuje aj polikliniky, dopravnú zdravotnú službu a priemyselnú požiarnu ochranu. Činnosť týchto prevádzok nebude v súvislosti s vyššie uvedeným rozhodnutím nijako ovplyvnená.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
26. apríl 2024 21:44