StoryEditor

Vzdelávací grant pre budúce sestry

17.07.2019, 00:00
Všetkých 20 budúcich sestier bude mať zároveň garantované pracovné miesto v novej nemocnici na bratislavských Boroch

Študenti ošetrovateľstva sa môžu uchádzať o vzdelávací grant. Nemocnica novej generácie Bory v Bratislave ponúka 20 budúcim sestrám možnosť získať finančnú podporu na svoje štúdium.

„Pre kvalitné fungovanie každej nemocnice sú sestry kľúčové. Ich prácu si veľmi vážime a aj preto ich chceme podporiť už počas štúdia. Zároveň im ponúkame možnosť v rámci grantu absolvovať i zaujímavé školenia, ktoré sestrám, ale aj pacientom napomôžu k dobrej vzájomnej komunikácii. Práve sestry sú totiž srdcom zdravotnej starostlivosti, pre pacientov často priateľmi a dôverníkmi a mali by teda rozvíjať i svoje tzv. mäkké zručnosti,“ vysvetľuje Jana Palenčárová, personálna riaditeľka Nemocnice novej generácie Bory, ktorá vyrastá v rámci siete Svet zdravia v Bratislave.

Grant môžu získať študenti štvrtého ročníka odboru praktická sestra, prvého až tretieho ročníka odboru diplomovaná všeobecná sestra a bakalárskeho stupňa vysokoškolského štúdia ošetrovateľstva a zdravotníckych odborov. Mesačné štipendium je vo výške 100 eur a vybraným študentom sa bude vyplácať počas školského roka až do konca trvania štúdia. Súčasťou grantu sú aj workshopy a školenia, v rámci ktorých sa študenti budú mať možnosť bezplatne naučiť, ako komunikovať s pacientom, zvládať stres a pracovné zmeny či vytvárať tímy, dozvedia sa o novinkách v ošetrovateľstve v zahraničí i o medzinárodnej akreditácii ošetrovateľského procesu. Aj preto štipendium nesie názov Vzdelávací grant: Sestra novej generácie.



Dvadsať budúcich sestier bude mať tiež možnosť si pod profesionálnym vedením vyskúšať uskutočniť menej frekventovaný ošetrovateľský výkon podľa ich výberu. Študenti dostanú príležitosť nazrieť aj do michalovskej nemocnice novej generácie, ktorá bola spustená do prevádzky koncom roka 2017. Môžu detailne spoznať moderný klastrový systém ošetrovateľskej starostlivosti, prácu s robotickou prípravovňou liekov či platformu IBM Watson for Oncology, v rámci ktorej majú onkológovia možnosť overiť si správnosť navrhovanej liečby aj pomocou umelej inteligencie.

Všetkých 20 budúcich sestier bude mať zároveň garantované pracovné miesto v novej nemocnici na bratislavských Boroch, ktorej otvorenie je plánované na začiatok roka 2022.

„Nová nemocnica Bory prinesie nové možnosti, ale aj nové požiadavky na sestry, a to i v oblasti ovládania technológií a nových ošetrovateľských postupov. Budúcim sestrám chceme ukázať, ako moderné ošetrovateľstvo už dnes dobre funguje v michalovskej nemocnici, kde napríklad lieky pre pacientov nepripravuje sestra, ale robotický automat,“ podotýka Palenčárová.

Záujemcovia o grant na štúdium sa môžu do 15. septembra prihlásiť prostredníctvom online registračného formulára, ktorý nájdu na www.nova-nemocnica.sk/grant. Je potrebné priložiť životopis, motivačný list a priemer známok z predchádzajúceho ročníka. Zaslané dokumenty bude následne do konca septembra vyhodnocovať odborná komisia zložená zo zástupcov vedenia škôl, manažmentu novej nemocnice na Boroch a hlavných odborníkov v oblasti ošetrovateľstva zo siete Svet zdravia.

Podmienkou pre získanie grantu je absolvovanie desaťdňovej prázdninovej praxe v jednej zo zdravotníckych zariadení ProCare a Svet zdravia na západnom Slovensku do konca školského roka 2019/2020 a po ukončení štúdia ročné pracovné pôsobenie v sieti ProCare a Svet zdravia (vrátane novej bratislavskej nemocnice).

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
24. apríl 2024 10:32