StoryEditor

Hľadajú sa najlepšie budúce sestry

17.09.2019, 00:00
Organizátor už spustil registráciu do súťaže Florence

Sieť nemocníc Svet zdravia vyhlasuje štvrtý ročník odbornej súťaže Florence roka 2019 pre študentky a študentov tretích ročníkov denného štúdia v študijnom odbore ošetrovateľstvo a diplomovaná všeobecná sestra na Slovensku. Budúcim sestrám poskytne príležitosť preveriť si a zmerať sily v oblasti teoretickej a praktickej prípravy. Zároveň má jej účastníkom rozšíriť poznatky o moderných ošetrovateľských trendoch, systéme zdravotného poistenia, ako aj o iných potrebných nemedicínskych témach.

„Po úspešných prvých ročníkoch súťaže o najlepšieho medika – Medik roka – sme chceli ponúknuť rovnaký koncept aj budúcim sestrám. Verím, že aj v tomto prípade sa nám podarí vytvoriť pre ambicióznych študentov ošetrovateľstva atraktívne podmienky na porovnanie ich teoretických vedomostí a do veľkej miery aj ich pripravenosti na budúcu prax. Zo skúseností dnes vieme, že aj takáto súťaž môže budúcim zdravotníckym pracovníkom pomôcť pri rozhodovaní sa pre prácu v slovenských nemocniciach,“ vysvetľuje generálny riaditeľ siete nemocníc Svet zdravia a siete polikliník ProCare Vladimír Dvorový.

Programová skladba a obsahová orientácia súťaže sú zamerané na overenie úrovne v oblasti teoretickej prípravy (formou kazuistík), praktických skúseností, moderných medicínskych trendov, ako aj celospoločenského dopytu a na poskytnutie príležitosti rozšíriť si vedomosti z oblasti zdravotného poistenia. Dvadsiatka finalistov postupujúcich do záverečného kola bude mať možnosť zapojiť sa do série zaujímavých a trendových workshopov pod vedením skúsených odborníkov na pôde nemocnice Svet zdravia Michalovce v termíne 25. až 27. októbra 2019.

Koncept súťaže pozostáva z troch samostatných postupových kôl. Prvým je samotná registrácia do súťaže na www.florenceroka.sk. Druhým je správne vypracovanie prípadových štúdií/kazuistík formou online kvízu. Posledným, tretím modulom je zavŕšenie celej súťaže trojdňovým sústredením, ktoré pozostáva zo série odborných workshopov a zo záverečnej súťaže s vyhlásením hlavného víťaza súťaže Florence roka 2019.


Harmonogram súťaže

online registrácia na www.florenceroka.sk od 16. septembra do 6. októbra 2019 do 12:00 h;

vypracovanie online teoretického kvízu do 10. októbra 2019;

vyhlásenie 20 finalistov postupujúcich do záverečného kola 15. októbra 2019;

súťažné finálové sústredenie s vyhlásením víťazov od 25. do 27. októbra 2019 v Michalovciach;

Hlavnou cenou pre celkového víťaza súťaže Florence roka 2019 je finančná odmena vo výške 3 000 eur. Pre študenta, ktorý v súťaži obsadí 2. miesto, je pripravená finančná odmena vo výške 500 eur a pre študenta, ktorý v súťaži obsadí 3. miesto, je pripravená finančná odmena vo výške 300 eur.

Všetkým dvadsiatim finalistom bude ponúknuté garantované pracovné miesto v sieti nemocníc Svet zdravia a tiež zaujímavé ceny podľa jednotlivých finálových kategórií. Prví traja výhercovia si môžu zvoliť miesto na oddelení podľa vlastného výberu.

Súťaž je určená študentom tretích ročníkov denného štúdia v študijnom odbore ošetrovateľstvo a stredných zdravotníckych škôl vo vyššom odbornom vzdelaní v Slovenskej republike. Podmienkou je vek maximálne 25 rokov k dátumu 31. 12. 2019 vrátane. Registrácia, samotný priebeh súťaže, ako aj záverečné trojdňové sústredenie pre skupinu dvadsiatich finalistov sú bezplatné. Výsledky súťaže budú zverejnené na internetovej stránke www.florenceroka.sk.

​Vyhlasovateľom a organizátorom súťaže je Svet zdravia v spolupráci s partnermi súťaže -sieťou polikliník ProCare a zdravotnou poisťovňou Dôvera. Odborným garantom je Fakulta zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity v Prešove. Mediálnym partnermi sú odborný týždenník Zdravotnícke noviny a dvojmesačník Sestra.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 06:26