StoryEditor

Riaditeľka Univerzitnej nemocnice Bratislava odvolá A. Šteňa z funkcie prednostu

15.10.2019, 00:00
Dôvodom majú byť podľa vyhlásenia nemocnice sťažnosti a spory neurochirurgickej kliniky s ostatnými pracoviskami.

Doc. Andrej Šteňo, PhD., MPH., bude odvolaný z pozície prednostu Neurochirurgickej kliniky LF UK a UNB v nemocnici na Kramároch. Informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská.

Dôvodom majú byť podľa vyhlásenia nemocnice „sťažnosti a spory neurochirurgickej kliniky s ostatnými pracoviskami, ktoré boli umelo vytvárané vedením neurochirurgickej kliniky, ktoré sa aj týmto konaním snažilo odvrátiť pozornosť od problémov, ktoré postupne pribúdali od nástupu prednostu, doc. MUDr. Andreja Šteňa, PhD. MPH.“

Riaditeľka UNB Renáta Vandriaková na stretnutí s ministerkou zdravotníctva Andreou Kalavskou informovala, že vykoná všetky úkony v súlade s platnými právnymi predpismi, s cieľom upokojiť situáciu v súvislosti so sporom medzi dvomi neurochirurgickými pracoviskami v Bratislave.

„Mrzí ma, že udalosti posledných dní vyústili do týchto radikálnych rozhodnutí. Musím však zdôrazniť, že mojou povinnosťou, či už ako riaditeľky UNB a tiež lekárky je predovšetkým plnohodnotné zabezpečenie zdravotnej starostlivosti našim pacientom. Žiaľ, musím povedať, že pod súčasným vedením Neurochirurgickej kliniky, toto nemôžem garantovať, a preto musím prijať právne kroky, ktoré smerujú k odvolaniu doc. Andreja Šteňa, PhD. MPH z vedúcej pozície prednostu kliniky,“ povedala riaditeľka UNB R. Vandriaková.

Ministerka 7. októbra 2019 odvolala z funkcie hlavného odborníka pre neurochirurgiu prof. MUDr. Juraja Šteňa. Do tejto funkcie dnes menovala prednostu Neurochirurgickej kliniky FN Nitra MUDr. Kamila Kolejáka.

Dnes na v Národnom centre detských chorôb uskutočnila tlačová konferencia neurochirurgov z detského neurocentra, kde informovali o ukončení svojho pôsobenia na tomto pracovisku pre spor s neurochirurgickou klinikou v susednej nemocnici patriacej pod UNB a mediálnu diskreditáciu. Ministerka A. Kalavská reagovala vyhlásením, že stojí za detským neurocentrom a požiadala neurochirugov, aby v ňom ostali pracovať aj naďalej.

Tlačovú besedu na stredu avizoval aj prof. MUDr. Juraj Šteňo a jeho syn doc. MUDr. Andrej Šteňo.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
26. apríl 2024 14:23