StoryEditor

V Čadci otvorili zmodernizované oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny

19.02.2020, 23:00
Rekonštrukcia sa týkala nielen stavebných prác, ale bol zakúpený i nový nábytok a prístrojové vybavenie

Nové zmoderznizované Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) v Kysuckej nemocnici v Čadci bude slúžiť pacientom na Kysuciach. Po celkovej investícii do obnovy aj nového prístrojového vybavenia vo výške 630-tisíc eur ho dnes slávnostne otvorili. Informoval o tom portál zilinak.sk.

Na financovaní sa podieľali Žilinský samosprávny kraj a nemocnica. Oddelenie bolo vybavené moderným systémom záložných zdrojov (UPS), osvetlenia, vzduchotechnikou a audiovrátnikom. Ide o prvú rekonštrukciu oddelenia odkedy bolo vybudované pred 25 rokmi.

„U nás sa liečia tí najťažší pacienti. To znamená, pacienti s ťažkými úrazmi, pacienti so zlyhávaním srdca, či obličiek, pacienti s infekciami, či zlyhávaním respiračného systému. Dlhé roky sme pracovali v nevyhovujúcich priestoroch, preto sme veľmi radi, že sa takáto komplexná obnova urobila,“ priblížil primár oddelenia Peter Szeghy.

Rekonštrukcia sa týkala nielen stavebných prác, ale bol zakúpený i nový nábytok a prístrojové vybavenie. Modernizáciou prešiel aj prístroje a lôžka. Nové sú elektricky polohovateľné lôžka s aktívnym antidekubitárnym systémom, moderné dýchacie prístroje, ktoré spĺňajú požiadavky ventilácie na najvyššej úrovni.

Pribudli dva izolačné boxy s filtrom pre pacientov s prenosnými nákazami. Pre personál to bude znamenať lepšiu a bezpečnejšiu možnosť poskytovania starostlivosti.

„Veľmi sa teším, že sa podarilo ukončiť nevyhnutnú modernizáciu a nemocnica tak získala ďalšie špičkové oddelenie na vysokej úrovni,“ povedala županka Erika Jurinová. A nie je to posledná investícia, ktorú župa v nemocnici realizuje. „V týchto dňoch ukončujeme rozsiahlu rekonštrukciu internej JIS, ako aj kompletnú rekonštrukciu hygienických zariadení. Verím, že tieto práce prinesú zvýšenú mieru spokojnosti zamestnancov a takisto samotných pacientov a ich príbuzných a zvýši sa celková kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti,“ priblížila E. Jurinováa.

Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci je jednou zo štyroch nemocníc v správe Žilinskej župy, ktorá poskytuje komplexnú zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť zhruba 130-tisíc ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
24. apríl 2024 10:13