StoryEditor

Skelet Rázsoch už zbúrali

20.02.2020, 23:00
Podľa ministerstva zdravotníctva práce pokračujú v súlade s harmonogramom

Nemocnicu na Rázsochách sľubovalo dostavať niekoľko ministrov zdravotníctva. Napriek tomu, že nemocnica neposkytla zdravotnú starostlivosť ani jednému pacientovi, štát do nej investoval už niekoľko miliónov eur.

Nemocnici boli ponúkané viaceré varianty riešenia. Objekt mal byť predaný, dostavaný ako zdravotnícke zariadenie, ale aj dostavaný inak ako zdravotnícke zariadenie. Napriek rôznym názorom všetkých ministrov zdravotníctva, ktorí sa vystriedali počas celého obdobia, akademická pôda mala nemenný názor. Novú univerzitnú nemocnicu Slovensko potrebuje a treba ju dobudovať.

Aktuálny plán je vybudovať špičkovú univerzitnú nemocnicu. Ako informovalo ministerstvo zdravotníctva, nová Univerzitná nemocnica na bratislavských Rázsochách krok za krokom dostáva reálne kontúry.

„Skelet rozostavanej stavby je už odstránený,“ povedal predseda vlády SR Peter Pellegrini, ktorý riadi aj ministerstvo zdravotníctva. „Nasledovať bude búranie podpovrchových priestorov, rekognoskácia a skúšky základových dosiek pod najväčšími objektami,“ doplnil premiér.

Stále prebieha spracovanie betónu, železa, triedenie odpadov, odvoz odpadov, vývoz betónového recyklátu a železa.

Podľa ministerstva zdravotníctva práce pokračujú v súlade s harmonogramom.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
26. apríl 2024 22:05