TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

V Plešivci už čoskoro otvoria nové zdravotné stredisko

22.02.2022, 17:12
Autor:
tasrtasr
Do nových priestorov sa presunú dvaja všeobecní lekári, zubár, detská lekárka i gynekológ, ktorí mali v Plešivci ordinácie i doposiaľ.

Samospráva Plešivca v okrese Rožňava počas minulého roka dokončila stavebné práce na projekte centra integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS), na ktorý získala dotáciu vo výške viac ako 780 000 eur.

Ako uviedla starostka obce Iveta Šušánová, nové zdravotné stredisko by malo verejnosti slúžiť už v najbližších mesiacoch.

„Máme už skolaudovanú budovu, momentálne čakáme na posledné kontroly zo strany Ministerstva zdravotníctva SR. Hneď ako nám pošlú finančné prostriedky, vyplatíme dodávateľov a môžeme spustiť prevádzku," priblížila Šušánová.

Samospráva už má zazmluvnených i lekárov, ktorí budú v CIZS ordinovať. Do nových priestorov sa presunú dvaja všeobecní lekári, zubár, detská lekárka i gynekológ, ktorí mali v Plešivci ordinácie i doposiaľ.

„Čo bude nové, je chirurgická a interná ambulancia,“ doplnila starostka s tým, že moderné zdravotné stredisko nebude prínosom len pre obyvateľov obce, ale celý mikroregión.

V rámci projektu CIZS v Plešivci samospráva zrekonštruovala nevyužívanú budovu v blízkosti obecného úradu.

Práce spočívali v zateplení objektu a oprave strechy, pribudla aj nová nadstavba a komplexnej rekonštrukcie sa dočkal celý interiér budovy.

Súčasťou projektu, ktorého celkový rozpočet predstavuje 823 000 eur, bol aj nákup nábytku, techniky, prístrojov a zdravotníckeho vybavenia.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
17. apríl 2024 14:46