StoryEditor

Pandémia stopla plánované aj rozbehnuté rekonštrukcie

29.04.2020, 00:00
Dve rozsiahle modernizácie štátnych nemocníc sú pozastavené

Ide o obnovu nemocnice Ružinov v Bratislave a komplexnú rekonštrukciu FNsP v Banskej Bystrici. UNB vyhlásila súťaž na dodávateľa prác na rekonštrukciu nemocnice v Ružinove. „Obhliadky však nemôžu byť realizované, pokiaľ platia nariadenia vydané RÚVZ v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou,“ uviedla hovorkyňa Eva Kliská.

Otázna je aj oprava strechy budov Nemocnice sv. Cyrila a Metoda. „Aktuálne rokujeme o začatí stavebných prác. Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu budeme potrebovať aj stanovisko Krízového štábu, ktorý rozhodne o začatí alebo o odložení rekonštrukcie strechy. V prvom rade je pre nás najdôležitejšia bezpečnosť pacientov, ktorá musí byť zachovaná,“ informovala hovorkyňa UNB. Všetky stavebné práce v interiéroch nemocníc UNB sú zatiaľ pozastavené.

Lineárne urýchľovače

Proces verejného obstarávania na projekt komplexnej rekonštrukcie FNsP F. D. Roosevelta sa nachádza vo finálnej fáze. „Pracujeme na posledných krokoch, avšak posunúť sa budeme môcť po odznení aktuálnej epidemiologickej situácie, keďže momentálne je prioritou jej riešenie a zvládnutie,“ informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje. V nemocnici plánujú začať so stavebnými úpravami nevyhnutnými pre osadenie dvoch lineárnych urýchľovačov a CT simulátora na onkologickom pracovisku.

„Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu bolo potrebné upraviť harmonogram prác a preveriť pripravenosť všetkých subdodávok,“ dodala R. Maťašeje.

Sieť nemocníc Svet zdravia pozastavila väčšine rekonštrukcií a rôznych ďalších plánovaných stavebných prác. „Vyžadujú si totiž zabezpečenie pravidelných dodávok materiálu od našich dodávateľov aj ľudský kapitál. Situáciu monitorujeme, priebežne vyhodnocujeme a hneď, ako to bude možné, budeme v prácach pokračovať,“ informovala hovorkyňa Janka Fedáková.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
18. apríl 2024 12:25