StoryEditor

Nemocnica v Zlatých Moravciach pripravuje spustenie diabetologickej ambulancie

08.07.2020, 00:00
V regióne je široká skupina pacientov s už potvrdenou diagnózou diabetes, navyše vývoj ukazuje, že ich počet pravdepodobne bude stúpať.

Nemocnica Zlaté Moravce, ktorá je súčasťou siete AGEL, pripravuje pre svojich pacientov novinku. Od augusta plánuje rozšíriť poskytovanie zdravotnej starostlivosti o úplne novú, diabetologickú ambulanciu. Cieľom je rozšíriť služby pre pacientov a vyjsť v ústrety širokej skupiny obyvateľov, ktorí si zriadenie ambulancie dlhšiu dobu žiadali.

,,Otvorenie diabetologickej ambulancie bude v našej nemocnici novinkou, túto špecializovanú ambulanciu sme doposiaľ nemali. Dopyt pacientov a naše skúsenosti ukázali, že v regióne je široká skupina pacientov s už potvrdenou diagnózou diabetes a tiež vývoj ukazuje, že ich počet pravdepodobne bude stúpať,“ uviedla námestníčka riaditeľa pre úsek liečebno-preventívnej starostlivosti MUDr. Nina Horniaková.

Diabetologická ambulancia bude umiestnená priamo v nemocnici, v pavilóne internistických disciplín, lekár tu bude ordinovať tri dni v týždni. ,,Aktuálne dolaďujeme všetky legislatívne záležitosti, veríme, že sa nám všetko podarí vyriešiť tak, aby sme od augusta našu novú ambulanciu mohli spustiť,“ uviedla N. Horniaková.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 02:10