TASR - Jaroslav Novák
StoryEditor

Lekárske odborové združenie nevylúčilo zopakovanie výpovedí spred jedenástich rokov

31.01.2022, 13:37
Autor:
TASRTASR
Premiér Eduard Heger bude so zástupcami lekárskych odborárov rokovať o situácii v zdravotníctve.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa stretne so zástupcami Lekárskeho odborového združenia. Ako potvrdila hovorkyňa predsedu vlády SR Ľubica Janíková, v najbližšom čase ich pozve na rokovanie.

Odborári premiéra vyzvali na diskusiu o zdravotníctve. Situácia v slovenskom zdravotníctve je podľa odborárov kritická a vláda ju nerieši.

Zástupcovia Lekárskeho odborového združenia po piatkovom zasadnutí opätovne vyzvali premiéra na stretnutie, na ktorom chcú predstaviť svoje požiadavky. Naďalej veria, že situácia sa dá vyriešiť dialógom, avšak avizovali možné zintenzívňovanie krokov. „Medzi účastníkmi zasadnutia sa otvorila diskusia o možnosti zopakovať výpovede lekárov, ako to bolo v roku 2011,“ povedal predseda združenia Peter Visolajský. 

Podnety

 „Na základe množstva podnetov z celého Slovenska, upozorňujúcich na zlý stav slovenských nemocníc s dosahom na našich pacientov, sme nútení zintenzívniť krok, “ozrejmil Visolajský.

Lekárske odborové združenie na zasadnutí skonštatovalo, že situácia v slovenskom zdravotníctve je kritická a vláda ju nerieši. Jej účastnívci sa zhodli, že schválená zdravotnícka reforma problémy Slovenska nerieši, ale prehlbuje.

„Žiaľ, jedinou reakciou slovenských politikov na zhoršujúcu sa situáciu v našom zdravotníctve a kritický nedostatok lekárov a sestier na Slovensku bol schválený zákon o nútenej práci zdravotníkov, ktorá zdravotníkom môže byť nariadená aj bez núdzového stavu,“ podotkol Visolajský s tým, že toto konanie je v rozpore s opatreniami, ktoré prijali iné krajiny. „Čím naše zdravotníctvo vystavili ďalšiemu odlivu lekárov aj sestier zo Slovenska.“

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
24. apríl 2024 23:25