TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Najväčšia slovenská nemocnica sa pre hrozbu exekúcie obrátila na súd

26.01.2022, 13:40
Autor:
TASRTASR
Univerzitná nemocnica Bratislava avizovala, že zrealizuje účtovný a technický audit.

Univerzitnej nemocnici Bratislava hrozí exekúcia v súvislosti s pohľadávkou vo výške 2,4 milióna eur. Návrh na jej zrušenie v stredu postúpila na súd. Informovala o tom TASR.

„Do rozhodnutia súdu exekútor nemôže siahnuť na účty,“ uviedla nemocnica. Podľa jej stanoviska ide pri pohľadávke o záväzky predchádzajúceho vedenia nemocnice.

Univerzitná nemocnica Bratislava zároveň avizovala, že zrealizuje účtovný a technický audit. Argumentuje ich prehľadom a kontrolou transparentnosti procesov predchádzajúcich vedení najväčšej slovenskej nemocnice.

„Ako najväčšia nemocnica máme, prirodzene, množstvo záväzkov zdedených z minulosti. Je pre mňa dôležité mať prehľad o súvisiacich procesoch, preto som sa pre transparentnosť a dôveryhodnosť krokov nemocnice rozhodol pre spomínanú kontrolu finančných transakcií realizovaných predchádzajúcimi vedeniami nemocnice od nezávislého externého zdroja,“ zhrnul riaditeľ nemocnice Roland Schaller.

01 - Modified: 2021-06-21 17:56:11 - Feat.: 0 - Title: Hrozba exekúcie v najväčšej slovenskej nemocnici je zažehnaná 02 - Modified: 2020-12-01 11:47:46 - Feat.: 0 - Title: Krajčí opravuje Druckerovu protiústavnú exekučnú imunitu
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
25. apríl 2024 00:01