StoryEditor

Pacientovi sa po prelomovej transplantácii prasacieho srdca darí dobre

11.01.2022, 08:39
Autor:
kš

Američanovi s terminálnym srdcovým ochorením implantovali geneticky modifikované prasacie srdce, v rámci chirurgického zákroku prvého svojho druhu.

Už o tri dni neskôr sa pacientovi darilo dobre, uviedli jeho lekári.

Predchádzajúce snahy o transplantáciu z prasaťa do človeka zlyhali kvôli genetickým rozdielom, ktoré spôsobili odmietnutie orgánu, alebo vírusom, ktoré predstavovali riziko infekcie. Vedci riešili tento problém odstránením potenciálne škodlivých génov. 

Ako operácia prebiehala si môžete pozrieť vo videu.

Ako informovala agentúra Reuters, operácia, ktorú vykonal tím z University of Maryland Medicine a trvala osem hodín, patrí medzi prvé, ktoré demonštrujú uskutočniteľnosť transplantácie srdca z prasaťa do ľudského organizmu. Umožnili to nové nástroje na úpravu génov.

Američanovi s terminálnym srdcovým ochorením implantovali geneticky modifikované prasacie srdce v rámci prvého chirurgického zákroku svojho druhu a o tri dni n...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-07-11 17:04:43 - Feat.: - Title: Budeme transplantovať orgány zo zvieraťa? Zvažuje sa povolenie prvých klinických skúšok 02 - Modified: 2022-05-07 18:29:29 - Feat.: - Title: Lekári už našli príčinu, prečo muž po prelomovej transplantácii prasacieho srdca zomrel
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 07:45