TASR/AP
StoryEditor

Dánsko ponúkne tretiu dávku vakcíny všetkým svojim obyvateľom

16.10.2021, 08:00
Autor:
tasrtasr
Ľudia s oslabeným imunitným systémom a obyvatelia opatrovateľských domov už dostávajú posilňujúcu dávku vakcíny od septembra.

Dánsko ponúkne tretiu dávky vakcíny proti koronavírusu všetkým svojim obyvateľom, oznámil v piatok minister zdravotníctva Magnus Heunicke. Informáciu priniesla agentúra DPA.

Ľudia s oslabeným imunitným systémom a obyvatelia opatrovateľských domov už dostávajú posilňujúcu dávku vakcíny od septembra.

V nasledujúcich týždňoch sa podľa ministra ponuka rozšíri najprv pre všetkých ľudí nad 65 rokov a zamestnancov zdravotníctva a starostlivosti o seniorov. V nasledujúcich mesiacoch má posilňujúcu tretiu dávku dostať asi 1,5 milióna obyvateľov Dánska. Cieľom je, aby všetci boli zaočkovaní treťou dávkou šesť mesiacov a 14 dní po druhej, uviedol Heunicke.

Dánska vláda svoje rozhodnutie odôvodňuje zisteniami európskych zdravotníckych inštitúcií.

Dánsko vďaka vysokej miere zaočkovanosti zrušilo od polovice septembra všetky protipandemické obmedzenia. Opatrenia v krajine platili 548 dní a Dánsko sa stalo jednou z prvých krajín Európskej únie, ktorá pristúpila k zrušeniu všetkých opatrení.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 07:00