StoryEditor

MUDR. ŠTEFAN VOLÁK: Ktorý kapor si sám vypustí rybník?

16.01.2013, 23:00
Koncom roka 2012 sa žilinská fakultná nemocnica zviditeľnila krízou, ktorá ju takmer položila na kolená. Nedohoda s lekármi vyústila do ich výpovedí, ústavnú pohotovosť prišli suplovať vojenskí lekári. Nasledovali protesty Lekárskeho odborového združenia a hrozilo, že hospitalizovaných pacientov budú musieť prevážať do iných zariadení. K dohode došlo až 7. decembra. O pohľad späť s odstupom času sme sa pokúsili pri rozhovore s riaditeľom MUDr. Štefanom Volákom.

Od vášho nástupu až do koncoročnej krízy sa po vašom boku objavoval krízový manažér Ing. Tomáš Tvarůžek, MBA. Vybrali ste si ho sám, alebo vám ho niekto do tímu dosadil?

Vybral som si ho sám, poznáme sa už dávnejšie. Máme spolu za sebou úspešný a pozitívny projekt ozdravenia kežmarskej nemocnice, ktorá mala dlh 3 mil. eur a dnes je v pluse 400 000, aj keď je neziskovkou. V žilinskej nemocnici dlhodobo nie je obsadená funkcia ekonomického námestníka a ekonomické oddelenie fungovalo na úrovni účtovníctva, nie na úrovni strategickej ekonomiky. Preto sme sa rozhodli využiť jeho skúsenosti a pomoc na nevyhnu...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/rozhovory, menuAlias = rozhovory, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
24. apríl 2024 06:13