StoryEditor

SLS a SLK: Vojna o kredity

10.11.2013, 23:00
Lekári sa hádajú s lekármi. V hre je kreditovanie podujatí sústavného vzdelávania.

Odbornú verejnosť prekvapila intenzita sporu medzi lekárskou spoločnosťou a lekárskou komorou kvôli vzdelávaniu a jeho kreditovaniu. MUDr. Marian Kollár, prezident Slovenskej lekárskej komory (SLK) a prof. MUDr. Peter Krištúfek, CSc., prezident Slovenskej lekárskej spoločnosti (SLS) tvrdia, že je záujem o korektnú spoluprácu.

Viac ako dvadsať rokov SLS a SLK koexistovali a nevstupovali do záležitostí druhej organizácie. Čo vlastne vyvolalo takú radikálnu zmenu postoja?

M. Kollár: Nepociťujeme žiadne napätie vo vzťahoch medzi spoločnosťou a komorou. Stanoviská, ktoré v súvislosti so schválením smernice SLK o sústavnom vzdelávaní XXVIII. snemom SLK v mene SLS vydáva jej prezident, chápeme ako jeho osobnú iniciatívu, smerujúcu k ochrane jeho súkromných záujmov, spočívajúcich v kreditovaní podujatí prostredníctvom neziskovej organizácie Slovenská akreditačná rada pre kontinuálne medicínske vzdelávanie, (SACCME), ktorej je zakladateľom. Domnievame sa, že stanoviská pred ich uverejnením neprerokovali príslušné orgány SLS a ak ich prerokoval...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/rozhovory, menuAlias = rozhovory, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 05:06