StoryEditor

MUDr. Marián Petko: Životnosť slovenského riaditeľa? Dva roky

08.09.2014, 00:00
Je nemožné, aby sa nemocnica dostala za rok z výrazného mínusu do plusu. Ak áno, ide podľa neho o umelo vytvorené čísla.

Vie, o čom hovorí, on sám šéfuje nemocnici sv. Jakuba v Bardejove už takmer 15 rokov. Okrem toho osem rokov stojí na čele Asociácie nemocníc Slovenska. MUDr. Marián Petko, MPH.

Ako stojíte ekonomicky?

Naša nemocnica posledných sedem rokov vykazuje mierny pozitívny hospodársky výsledok, platí si všetky odvody, nemá žiadne záväzky voči Sociálnej poisťovni, platí si všetky energie, nemá nedoplatky na dani. Snažíme sa tiež hospodáriť tak, aby sme v relatívne čo najkratšom čase boli schopní splácať faktúry.

A zisk, ktorý na konci roku vytvoríme, schválený Správnou radou riešime dvomi spôsobmi. Buď ho použijeme na vyplatenie starých dlhov, v prípade, že ešte nejaké sú. Alebo z neho vytvoríme rezervný zdroj na rozvoj nemocnice.

Môže byť vôbec nemocnica v zisku?

Ja osobne si myslím, že základným poslaním nemocnice nie je byť v zisku, ale poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť. Ale na to, aby bola poskytnutá kvalitná zdravotná starostlivosť je dôležité, aby bola nemocnica minimálne vo vyrovnanom hospodárení.

Ešte lepšie by bolo, ak by bola v miernom zisku. Jednak kvôli tomu, že nemocnice, ktoré nie sú v hospodárskom pluse, nemajú žiadnu šancu získať úver, majú tiež veľký problém uchádzať sa o európske fondy, lebo väčšinou nemajú poplatené povinnosti, ktoré im vyplývajú zo zákona. Majú aj problém získať lízing či kontokorentné úvery. Preto hovorím- áno, je dôležité, aby nemocnica nebola v strate, ale bola v pozitívnych číslach.

A je to teda vôbec možné?

Možné to je, ale je to veľmi náročné. A musím povedať, že neverím takým prípadom, že nemocnica, ktorá je v hlbokej strate, zrazu za rok, za dva je v hospodárskom zisku. Myslím, že sú to umelo vytvorené čísla- buď predtým alebo potom.

Pretože podľa mňa ten proces trvá minimálne aspoň päť rokov. Ak je v hospodárskej strate a potrebuje sa dostať aspoň do vyrovnaného rozpočtu, ide o veľmi náročný proces. Ten tlak je totiž smerovaný na viacero oblastí.

Do ktorých?

Samozrejme na ľudí a ľudské zdroje. Je potrebné prehodnocovať počty ľudí a ich efektívnosť. Ďalší veľký tlak musí smerovať do nákladovej oblasti, teda za čo sa veci nakupujú, od veľkých projektov, až po posledné pero. A čo je dôležité, a čo žiaľ, často krát na Slovensku nie je, nemocnica nepotrebuje revolúciu, ale, tak ako celé zdravotníctvo, potrebuje evolúciu. Čiže postupný vývoj a postupnú zmenu....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/rozhovory, menuAlias = rozhovory, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
18. apríl 2024 16:59