StoryEditor

Chcete podporiť zdravý sexuálny život? Aké máte možnosti + tip na prípravok

02.03.2021, 09:22
Je jasné, že zdravý sexuálny život muža aj niečo stojí. Minimálne to, že sa treba nad tým poriadne zamyslieť a hlavne v prípade problémov aj začať riešiť. Pokiaľ to totiž nejde v intímnom živote muža, nevychádza to veľmi ani v tom osobnom, či pracovnom a spoločenskom (a žiadny „hárem“ žien takisto takmer s určitosťou nehrozí). Chcete vedieť ako optimálny sexuálny život podporiť? Možností je viac, my sa v tomto článku zameriame viac na tie, ktoré dokážete ľahko aplikovať aj sami.

Jedálniček obohaťte o zdravé jedlá

A vypusťte tie škodlivé... O čom je reč? Nemusíte sa hneď vrhnúť na šaláty a „polystyrénové“ chlebíky, na začiatok celkom postačí, ak sa budete vyhýbať tučným, mastným, vyprážaným a ťažkým jedlám. A dáte prednosť aspoň sem-tam, zdravým no zaručene aj chutným rybám či morským plodom napríklad. A toho ovocia a zeleniny by ste si tiež mohli na deň pridať viac. Je takmer stopercentne isté, že sa vám takto perfektne odľahčí a už len takýmto jednoduchým úkonom „viditeľne“ zlepšíte svoje sexuálne zdravie s ďalšími nezanedbateľnými benefitmi.

Viete, že existujú prírodné afrodiziaká, s ktorými „to dáte“ takmer zadarmo?

Nabudiť sexuálny apetít a zlepšiť „posteľnú aktivitu“ môžete veľmi jednoducho aj užívaním prírodných afrodiziák. Nie, nie je to o tom, že požujete nejakú zázračnú bylinku a hneď niekoho „prekotíte“. Ono to funguje tak, že celkom veľké množstvo rastlín dokáže vďaka svojim vlastnostiam podporiť intímne chvíľky dlhodobo a zaručene bezpečne. Tie afrodiziakálne účinky sú vekmi overené, prečo teda nedať na skúsenosti starších a nevyskúšať takýto jednoduchý spôsob, ktorý nám núka sama príroda. Na aké bylinky by ste mali zamerať svoju pozornosť? Sú medzi nimi tradičné aj exotické afrodiziaká ako Ženšen, Kotvičník, Ginko, Maca, Zázvor, Šafran, Chilli, Krpčiarka, Šalvia a mnohé ďalšie.

Prírodné prípravky na podporu potencie

No a práve spomínané bylinky a ďalšie prospešné látky (napríklad dôležité aminokyseliny, vitamíny a minerály) sú súčasťou viacerých prírodných tabletiek na podporu potencie a zdravého mužského intímneho života. Táto forma je ideálna pre tých, ktorí sa nechcú babrať s prípravou čajov a odvarov a chcú to mať extra nakombinované tak, aby sa čo najlepšie využil ich potenciál. Medzi najznámejšie kvalitné prípravky u nás určite patrí aj Zerex Klasik. V jeho zložení nájdete napríklad už spomínané Ginko, Macu a Kotvičník, z aminokyselín tam má najsilnejšie zastúpenie L-arginín. Skúsenosti mužov hovoria, že najmä v dlhodobom horizonte má užívanie týchto tabletiek najlepší efekt (na erekciu a ďalšie sexuálne funkcie). Viac určite napovie recenzia Zerex Klasik na Afrodiziakum.sk.

​Nefajčiť a nepiť

Toto je najhoršia „metla“ sexuálneho života každého muža. Cigaretka v jednej a pohárik v druhej ruke. Je dokázané, že táto kombinácia (ale aj osve) je pre intímne zdravie (nielen) naozaj „vražedná“. Cigarety zvyšujú riziko viacerých chorôb. Kardiovaskulárne problémy, vrátane poškodenia ciev, sú tie, ktoré robia najväčšiu „šarapatu“ aj v sexuálnej oblasti (bez krvi, ergo erekcie, to veru nepôjde).

No a čo sa týka alkoholu, tak tu robí problém jeho nadmerná konzumácia. To znamená, že pohárik dobrého vína pri večeri uškodiť naozaj nemusí a sexuálny život dokonca aj v istom zmysle podporí. Stačí však, že to s ním čo i len trochu preženiete (hoci už len druhým pohárom za sebou) a ide to dole vodou. Problém sa týka libida, erekcie, ale aj prostaty a ďalších oblastí intímneho zdravia.

​Pohyb, pohyb a ešte raz pohyb

V zdravom tele zdravá chuť na sex. Alebo takto nejako sa to spomína, či nie?. Každopádne, dostatok pohybu znamená výbornú prevenciu mnohých civilizačných ochorení, ktoré stoja za problémami aj v intímnej oblasti. A pritom nemusíte spraviť extra veľa. Nenáročné pohybové aktivity toho tiež dokážu celkom dosť, hlavne ak ich vykonávate pravidelne. Skúste si denne dopriať aspoň hodinovú prechádzku, alebo sa dajte na rekreačné plávanie, oprášte svoj bicykel v pivnici... a uvidíte, ako sa to hneď obráti k lepšiemu.

Kegelove cviky

Ja viem, že cvičenie a pohyb sme už spomínali, no toto je niečo celkom iné. Tieto cviky poznajú hlavne dámy, no neuveríte – ich prospešnosť je známa aj u mužov. O čo vlastne ide? Jedná sa o cvičenie „prebúdzajúce“ svaly panvového dna. Čo to znamená? Nuž len toľko, že aj vďaka tomu sa úspešne zvyšuje sexuálna výdrž muža (oddialením ejakulácie) a prospieva aj jeho prostate. Postup je nasledovný. Pokojne sa posaďte alebo aj postojte (hlavne v pokoji). Pokúste sa stiahnuť sval, ktorý inak slúži na zadržanie močenia (mali by ste ucítiť okolo močovej trubice mierne napätie a stiahnutie). Snažte sa tento sval udržať stiahnutý 10 sekúnd (spočiatku budete radi aj za 2-3 sekundy) a na ďalších 10 sekúnd ho uvoľnite a potom opäť stiahnite (znova na 10 sekúnd ak sa dá). „Kegela cvičte“ pravidelne, aby to malo svoj význam (ideálne 3 x denne). Určite to vyskúšajte, stojí to za to i napriek tomu, že efekt sa prejaví až po niekoľkých mesiacoch. Ale tak to má byť, vari by ste to chceli úplne zadarmo?

Stres je „zabiják“ normálneho sexuálneho života

To je jednoducho fakt. Je totiž dokázané, že stres a nadmerné pracovné vyťaženie negatívne ovplyvňujú základné „stavebné kamene“ zdravého sexuálneho života muža a teda jeho erekciu, potenciu a libido. A to už len tým, že vyššia hladina stresového hormónu kortizolu reálne znižuje hladinu pre zmenu najdôležitejšieho pohlavného hormónu - testosterónu. Ako tomu zabrániť? Pomerne jednoducho, ak si predstavíme dôsledky neriešenia tohto stavu (impotencia, erektilná dysfunkcia, mužská frigidita). Stačí ak sa budete dôsledne vyhýbať stresu ako to len pôjde, nebudete to preháňať s nadčasmi v práci, doma si poriadne oddýchnete, doprajete dostatok spánku... celkom príjemná podpora, čo poviete?

Podporte testosterón – zvýšte svoje libido

Testosterón sme spomínali v odseku vyššie a už len na základe toho si môžete urobiť aký-taký obraz o tom, aký je pre sexuálne zdravie muža vlastne dôležitý. Tento typicky mužský pohlavný hormón (nachádza sa však normálne aj v ženskom tele) je pre libido a sexuálny apetít muža jednoducho nezastupiteľný (aj pre zdravie celkovo). A bez toho samozrejme žiadneho intímneho „šantenia“ niet (kde nie je chuť, nie je ani cesta ako sa hovorí). A trpí tak aj partnerský život: nedostatok vybíjania sexuálnej energie partnerky sa potom veľmi ľahko môže prejaviť hádkami, konečným štádiom je až rozchod. Udržať hladinu testosterónu v tele by tak malo byť vašim prvoradým cieľom. Možností je viac, určite nezaškodia ani opatrenia, ktoré sme spomínali vyššie (strava, pohyb a cvičenie, dostatok spánku, obmedzenie stresu, atď., atď.).

Zvážte aj špeciálne poradenstvo, zmeňte návyky

Možno sa eventuálny problém v intímnej oblasti dotýka aj vášho momentálneho psychického rozpoloženia. Tu je každá rada naozaj drahá. Hneď na úvod pre to môžete spraviť niečo aj vy. Skúste sa najprv o svojich problémoch porozprávať so svojou partnerkou – a hlavne o tom, kde vám to v sexuálnej oblasti najviac škrípe. Možno postačia minimálne zmeny a naberiete ten správny kurz. Prebrať môžete aj to, čo sa vám pri tom páči a čo zase nie, presondujte u partnerky aj chuť na experimentovanie a po kompromisoch z obidvoch strán si doprajte to, čo vás najviac vzrušuje. Ak to nepostačí, môžete sa zveriť do rúk napríklad aj odborníkom, najlepšie špeciálnym sexuálnym terapeutom, ktorý vám pomôže lepšie porozumieť vášmu telu a a nasmeruje vás na jeho správne využitie...

​Riešte všetky zdravotné problémy, ktoré môžu zasahovať aj do intímnej oblasti a schudnite!

A nakoniec ešte jedna vec (nemenej dôležitá ako všetky predchádzajúce rady). Riešte svoj prípadný nepriaznivý zdravotný stav, ktorý môže stáť za vašimi intímnymi problémami čím skôr. Kým sa to ešte dá urobiť ešte relatívne jednoducho. Najväčšiu záťaž spočiatku robí aj nadváha a s tým súvisiace zdravotné komplikácie ako je vysoký krvný tlak a cholesterol. Ako na to?

Chudnutie je samozrejme takisto dlhodobý proces a len tak švihnutím čarovného prútika sa nadbytočných kilogramov veru nezbavíte. Všetko musí pekne prebiehať v postupných krokoch (žiadne extra drastické redukčné diéty). Najprv sa podrobnejšie pozrite na svoj jedálniček a pokúste sa vymeniť nezdravé jedlá a pochutiny za tie prospešné (niečo málo o tom sme spomenuli hneď v úvode nášho článku). Poteší aj taká drobnosť, keď zo šalátu vypustíte tučnú majonézu. Alebo rezignujte na omáčkovú prílohu a radšej si k jedlu pridajte dusenú zeleninu. Ako dezert po hlavnom chode si nedávajte veterníky, tiramisu, opitého Izidora ale radšej jablko, hrozno, či inú vitamínovú bombu s vlákninou. Zamerajte sa na pravidelnosť v stravovaní, dajte si záväzok, že jesť budete vždy iba 5 x denne a nič pomedzi to, raňajky nech sú bohaté a sýte, no nie tučné a mastné, večera nech neobsahuje žiadne ťažké potraviny a doprajte si ju aspoň 3 hodiny pred spaním. Nezapíjajte to všetko kolou, ale nesladenými nápojmi, najlepšia je čistá voda alebo bylinkový čaj. Skúste to takto potiahnuť aspoň pár mesiacov a my vám garantujeme, že nielen pekne schudnete, ale sa vám o hodný kus polepší aj v intímnej oblasti. A o to vlastne ide…

(PR článok)

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 09:11