StoryEditor

Takto zdravotníctvo nemôže fungovať

10.03.2015, 08:51
Novela zákona 577/2004 o rozsahu zdravotnej starostlivosti, ktorú schválil parlament, je významná z hľadiska poskytovania zdravotnej starostlivosti, ale aj veľmi citlivá.

Nevyrieši všetky problémy. Keď si spomenieme, čo sa udialo za pôsobenia Rudolfa Zajaca počas druhej Dzurindovej vlády, tak po tej cunami dodnes naprávame nedostatky a odstraňujeme problémy.

Jeden z problémov, ktorý vtedy vznikol, boli aj poplatky. Snahou schválenej novely je urobiť poriadok v poplatkoch, ktoré sa dali obchádzať. Ministerstvo zdravotníctva k tomu pristupovalo zodpovedne ešte za pôsobenia ministerky Zuzany Zvolenskej.

Výsledok bude prospešný pre pacientov, ktorých musíme chrániť, ale aj pre lekársky stav, ktorý dokážeme dostať na pozíciu v prospech pacientov. Aby sme nehádzali všetkých do jedného vreca s tými, ktorí zákon o poplatkoch zneužívali, o čom svedčia mnohé podnety od pacientov.

Poplatky, stanovované lekármi, boli veľmi zaujímavé a neraz bizarné. Napríklad, dobrovoľný finančný príspevok, ktorý lekári vyberali, či uzatváranie darovacích...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/nazory, menuAlias = nazory, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
24. apríl 2024 08:13