StoryEditor

Keď nevieš, kam ideš, všetky cesty vedú tam...

03.03.2016, 13:10
Podľa stavu zdravotníctva môžeme hodnotiť činnosť vlády v rezorte v kontexte jej programu na roky 2012 až 2016, i komunikáciu v témach typu jedna poisťovňa, odstránenie poplatkov a doplatkov atď.

ASL SR hodnotila kroky vlády priebežne, občania/pacienti a poskytovatelia zhodnotia kroky vlády vo voľbách.

Uplynulé štyri roky môžeme považovať za pokračovanie v ceste – keď nevieš, kam ideš, všetky cesty vedú tam. Opäť sa ukázalo, že krátka záručná doba ministrov, navyše, ak prichádzajú systémom, že ráno sa niekto prebudí a ajhľa, som minister, je najväčší problém.

Absentuje pohľad ponad štyri roky života jednej vlády, pohľad strategický, vizionársky. Videli sme to aj na konferenciách s tieňovými ministrami zdravotníctva relevantných strán.

Väčšinou sme počuli výstižnú diagnózu zdravotníctva. Už menej sa hovorilo o reálne pripravených krokoch, čo, kedy a ako treba urobiť na zlepšenie zhoršujúceho sa zdravotného stavu občanov, ako riešiť prehlbujúcu sa nespokojnosť zdravotníkov, ako odstrániť nespokojnosť občanov so stavom zdravotníctva.

Jedno môžeme s istotou povedať – nový minister/ka musí lepšie komunikovať s relevantnými organizáciami v zdravotníctve a s pacientskymi organizáciami. Mal by to urobiť už pri tvorbe vládneho programu a potom pri rozpracovaní cieľov, zámerov a nástrojov počas prvých ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/nazory, menuAlias = nazory, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
20. apríl 2024 10:27