StoryEditor

Vpravo vbok, vľavo choď

23.03.2016, 13:01
Jednou z najväčších nevýhod demokracie sú slobodné voľby, ktoré dokážu zmeniť smerovanie krajiny dobreže nie o 180 stupňov.

Médiá po voľbách odhadujú, ako sa bude všetko vyvíjať, kto s kým bude vládnuť. Objavujú sa rôzne kombinácie strán, všemožné nominácie na ministrov. Vieme, že nakoniec všetko bude inak.

Zdravotníctvo bolo z posledných desiatich rokov osem v gescii Smeru-SD. Hoci malo k dispozícii v porovnaním s rokom 2006 o 250 percent viac zdrojov, určite nie je dvaapolkrát lepšie, skôr naopak.

Časť zdrojov zmizla v nízkej efektívnosti štátnych nemocníc, časť v zlom hospodárení neformálne sprivatizovanej VšZP, veľa v rozkrádaní systému, ktoré prekonalo všetky stredoeurópske obvyklosti.

Traduje sa, že zdravotníctvo drancuje Penta. Ibaže ak výrobca áut nezabuduje do nich brzdy, ako to môže dopadnúť? Prakticky bola zlikvidovaná jedna z bŕzd svojvôle poisťovní a poskytovateľov, ktorou mal byť ÚDZS.

Jeho dvaja predsedovia počas vládnutia Smeru-SD boli naozaj exoti. Vláda Ivety Radičovej síce úradu vrátila nezávislosť, chýbala však odvaha riešiť veci. Namiesto toho, aby VšZP vypracovala ozdravný plán, pretože neplnila kritériá solventnosti, urobili bleskovú novelu, ktorá zmäkčila tie...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/nazory, menuAlias = nazory, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
26. apríl 2024 22:41