StoryEditor

Minister sa snaží, to mu uprieť nemôžeme...

03.01.2018, 10:07
Ak mám byť úprimný, doterajšie pôsobenie Tomáša Druckera musím hodnotiť skôr pozitívne. Najmä keď ho porovnávam s jeho predchodcami zo strany Smer-SD.

Zdravotníctvo je po desiatich rokoch ich vlády v neutešenom stave, máme jeden z najneefektívnejších systémov z krajín OECD. Z roka na rok čoraz viac zaostávame za vyspelou Európou, prehlbujú sa rozdiely aj v porovnaní s našimi susedmi, najmä s Českou republikou. Prvý rok bol v podaní ministra slabý. Prišiel z úplne iného prostredia, bez potrebných skúseností v zdravotnej politike, v rezorte sa potreboval zorientovať. A ešte k tomu sa musel sústrediť aj na naše predsedníctvo v Rade EÚ. Hoci zadefinoval 26 projektov, jediným výraznejším počinom bola legislatíva zameraná proti špekulatívnemu reexportu liekov zo Slovenska do bohatších krajín.

Rok 2017 bol už oveľa plodnejší, existujú však vážne výhrady voči spôsobu, ako sa mnohé veci zavádzajú, a preto sú namieste aj obavy z ich dosahov na poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ako aj pacientov. Najväčším nedostatkom však je, že naše zdravotníctvo sa nepohne zásadne pozitívnejším smerom bez zavedenia komplexných reforiem. A tie nemá Smer-SD vypracované. Krízový manažér azda pomôže zefektívniť niektoré procesy, na výraznejší posun v kvalitatívnych ukazovat...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/nazory, menuAlias = nazory, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 15:25