Podcast DigitalkyAlžbeta Harry Gavendová/HN
StoryEditor

Digitalky: Toto je veľmi slušný telefón do 600 eur a ako to dopadlo s mozgovým implantátom u epileptičky?

Alžbeta Harry Gavendová15.07.2023., 08:00h

Uvoľnený technologický podcast Digitalky sa obzerá za uplynulým týždňom a hodí sa pre začiatočníkov aj pokročilejších. Vypočujte si informácie z tech sveta, ktoré by vám nemali ujsť.

Lajkuj Brainee.sk na

V dnešnom podcaste máme pre teba nachystaných opäť pár technologických tém, ktoré si si v priebehu posledných dní nemusel všimnúť, no podľa nás stáli za pozornosť. V Digitalkach sa teda dozvieš, čo hovoríme na stále pomerne nový smartfón Poco F5 Pro 5G. Značka Poco ti nemusí znieť práve najznámejšie, no jeho „matku“ menom Xiaomi iste poznáš.

A tá sa jedného dňa rozhodla, že svoje portfólio sa pokúsi ešte viac diverzifikovať. Vznikla tak značka Poco, ktorá predáva produkty Xiaomi o čosi lacnejšie a je zameraná na mladých ľudí. Chce ulahodiť špecifickému publiku, ktoré túži po top parametroch za naozaj dobrú cenu. A hoci už podľa nás nemá v ponuke len vyslovene lacné kúsky, stále má čo ponúknuť. 

Práve Poco F5 Pro je dobrým príkladom, ako sa dajú do telefónu za 599 eur vopchať aktuálne naozaj skvelé parametre.

Okrem toho ti porozprávame aj o zdieľaní sietí dvoma operátormi či o súťaži o frekvencie a nevynecháme ani pár drobností z kuchýň O2 či Telekom, keďže operátori sú Rišova parketa. Ten ti tiež povie aj o novinke v podobe dabovania YouTube videí, teda pri niektorých tvorcoch si môžeš zvoliť, v akom jazyku k tebe majú prehovoriť. Znie to, ako by naozaj vedeli daný cudzí jazyk. Vyskúšali sme to pri megaznámom youtuberovi menom Mr. Beast a fungovala to skvele. I keď Mr. Beast Riša trochu rozhodil. A čo ty, ktorý si tábor? Rád pozeráš jeho videá, alebo si na ňom vôbec nefičíš?

Na záver vám ešte predstavíme jednu kontroverznú tému, teda mozgové implantáty. V podstate ide v tomto konkrétnom prípade o skvelú vecičku, no napriek tomu vzbudila emócie na viacerých frontoch. Faktom však je, že pacientke, ktorá trpela epilepsiou, dokázal implantát v mozgu pomôcť. Bohužiaľ, museli jej ho vybrať, pretože firma skrachovala.

Viac sa už dozvieš v podcaste vyššie.

Alžbeta Harry Gavendová pracuje pre náš web HNonline.sk a má tu na starosti (na radosti) sekciu Technológií a Richard Hombauer sa venuje recenziám mobilov, smartfónov a rôznych podobných vecičiek snáď najdlhšie na slovenskom YouTube. 

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/podcasty, menuAlias = podcasty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 03:52