Počasie na Veľkú noc. (Ilustračná fotografia)Tasr/lukáš Grinaj/Tasr
StoryEditor

Aké počasie nás čaká počas Veľkonočných sviatkov? Priprav sa na poriadnu zmenu

Viktória Revajová27.03.2024., 09:00h

Posledný týždeň bol v znamení prudkých zmien počasia. Počas Veľkej noci by sa však malo ustáliť a čaká nás príjemné oteplenie.

Lajkuj Brainee.sk na

Koniec minulého týždňa priniesol prekvapivé zmeny počasia. Studený front priniesol na naše územie prehánky aj búrky. Obyvateľov severnej časti Slovenska dokonca prekvapilo aj jarné sneženie. 

Ako informuje portál iMeteo, náhle zmeny počasia nás čakajú aj tieto dni. Meteorológovia očakávajú, že naším územím prejde niekoľko studených frontov, ktoré sa prejavia v podobe zvýšenej oblačnosti a zrážok. 

image

Aké bude počasie toto leto? Poznáme prvú predpoveď, vedci na ňu použili neobvyklú metódu

Takéto teplotné odchýlky pritom nie sú pre marec veľmi typické. Náhle výkyvy počasia pripomínajú skôr apríl. Počasie by sa malo ustáliť až počas Veľkonočných sviatkov, ktoré tento rok budeme sláviť taktiež pomerne skoro.

Teploty stúpnu počas Veľkej noci

Veľkonočné sviatky sa budú niesť v znamení teplého a slnečného počasia. Otepliť sa má už na Veľkonočný piatok, píše iMeteo. Ortuť teplomerov by mala stúpnuť na príjemných 13 až 20 stupňov nad nulou. 

ANKETA
Slávite Veľkonočné sviatky?

Počas víkendu sa teploty vyšplhajú ešte vyššie. Na sobotu a nedeľu meteorológovia hlásia 17 až 24°C. Ide o nezvyčajne vysoké teploty, ktoré nie sú na konci marca bežné, pripomína portál. Teplotný vrchol zažijeme na Veľkonočný pondelok, pričom ortuť teplomera sa vyšplhá až na 25°C. 

image

Poznáme najšťastnejšiu krajinu na svete. Slovensko sa od parlamentných volieb v zozname prepadlo o 16 miest

Príjemné počasie však opäť nevydrží dlho. Už v utorok by sa mal naším územím prehnať studený front, ktorý prinesie ďalšiu vlnu zrážok.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 08:04