Josef KůrkaInstagram/Josef Kůrka
StoryEditor

Si tučná, schudni, povedal známy influencer. Na sociálnych sieťach je za svoje poznámky pod paľbou kritiky

Antiyoutuber26.04.2024., 08:30h

Muž roka 2016 Pepa Kůrka so svojou partnerkou Angeli „Angie“ Mangombe majú vlastný podcast. V jednom z dielov rozoberali novú operáciu nosa influencerky. Teraz sa dostali k ďaleko kontroverznejšej téme. Kůrka sa v ňom ostro pustil do ľudí s nadváhou. Si tučná, nemaj sa rada, schudni, povedal.

Lajkuj Brainee.sk na

Kariéra a život influencerov sa často točí okolo ich vzhľadu. Exotická kráska Angeli „Angie“ Mangombe nie je výnimka. Často na svojich profiloch dáva rôzne rady na to, ako sa starať o svoju pleť, alebo kam ísť na operáciu pŕs. Nedávno podstúpila ďalší estetický zákrok. V Istanbule bola na operácii nosa. So svojím partnerom sa ale nezaujímajú len o vlastný vzhľad, ale aj o to, ako vyzerajú ostatní. V novom diele ich podcastu sa podľa ľudí veľmi ostro a neslučne pustili do ľudí s nadváhou. Jej priateľ Pepa Kůrka tiež opísal podľa neho strašný zážitok, keď v zoologickej záhrade stretol dve slečny s nadváhou, píše sa na portáli Antiyoutuber.cz.

Zážitok zo zoologickej

„On neznáša tučných ľudí. Jednoducho on nenávidí, vždy vidí niekoho tučného a hovorí si: fuj. Ako sa môže niekto takto vyžrať,“ hovorí Angie v ich podcaste. Na to v okamihu Kůrka zareaguje s tým, že to nie je pravda a povie, čo si skutočne o ľuďoch s nadváhou myslí. Najskôr chvíľu uvažuje nad tým, ako sa v dnešnej dobe ľuďom s nadváhou hovorí. Následne dospeje k tomu, že ide o termín „body positivity“. Podľa neho sa ľudia s nadváhou nemôžu mať radi. „Ale niekto sa fakt má rád, aj keď je tučný,“ reaguje Angie. S tým Kůrka rozhodne nesúhlasí. „Nie je to pravda. Nikto, kto je tučný, sa nemôže mať rád. Neverím tomu,“ hovorí.

Každý, kto má nadváhu, by podľa neho chcel mať vyšportovanú a chudú postavu. „Teraz mávnem kúzelným prútikom a on môže byť chudý a vyšportovaný, tak nikto nepovie: nie, ja som takto rád,“ vysvetľuje. Podľa neho ide hlavne o mladé slečny, ktoré podporujú myšlienku „body positivity“ a myslia si, že to je niečo úžasné. „Nie je, jednoducho si tučná. Nemaj sa rada, schudni,“ ostro reaguje influencer na hnutie „body positivity“.

Následne sa Kůrka pustil do rozprávania príbehu, ako v zoologickej záhrade s Angue stretli dve obézne dievčatá. „Normálne dve tučné dievčatá, takto brucho, takto úplne zarezané do tej tučnej vagíny legíny,“ hovorí a pokračuje, ako ho zarazilo, čo na sebe jedno z dievčat malo. „Takto kozičky, takto bruško, vagína. A idú vedľa seba ešte. Toto je predsa strašné,“ pokračuje.

Reakcie na sociálnych sieťach

Úryvok z podcastu, kde sa bavia o obezite, zverejnili na svoj Instagram. „Aký na to máte názor vy? Myslíte si, že keď je niekto obézny, je vo svojom tele skutočne spokojný?“ napísala influencerka do popisu videa. Pokiaľ očakávali, že sa stretnú s pozitívnymi ohlasmi na ich nový diel, mýlili sa. Väčšina komentároch ich kritizuje. „A sám vyzerá ako prasa na porážku, takže nemaj sa rád a schudni, vďaka,“ komentuje príspevok jedna žena.

image

Nová štúdia odhalila počet obéznych ľudí na svete. Slováci majú podľa nej vážny problém

V komentároch sa ozvalo aj množstvo ľudí, na ktorých Kůrka naráža. Niekoľko používateľov sa zverilo, že obézni sú a so svojím telom sú spokojní. „Musím reagovať. Som tučná v podstate celý život. Viete Pepo, aké to je? Žiť v takom tele? Znášať ponižovanie, posmech a urážky? Zažil ste si niekedy poruchu príjmu potravy? Niečo vám poviem, práve od vás ma tento výsmech veľmi sklamal,“ komentuje žena. „Áno, som tučná, áno, mám sa rada a nie kvôli svojmu telu. To ale chlapovi s egom nikdy nikto nevysvetlí. Pretože sebaláska sa neriadi mierami. Ono ako sa hovorí, ja kilogramy môžem zhodiť, ale ty už debilom zostaneš navždy,“ píše ďalší.

Angie nedávno podstúpila operáciu nosa v Istanbule. Ona je s výsledkom operácie zrejme spokojná. Ľudia ale nový vzhľad jej nosa kritizujú. Nechápu, prečo taký zákrok podstúpila. Podľa väčšiny mala predtým pekný nos. „Myslím, že váš prírodný nos bol krajší a už vôbec nevyzeral zle na to, aby potreboval plastiku,“ komentuje žena na Instagrame.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 13:46