StoryEditor

Textárska súťaž Zlaté pero vyhlásila 12. ročník. Hostiteľským mestom je Bratislava

03.05.2024, 09:41
Autor:
redred

Vychytená súťaž o najlepší text vo verejnom priestore sa minulý rok otvorila aj príspevkom zo Slovenska.

K novej česko-slovenskej tradícii patrí aj pravidelné striedanie miest, v ktorých sa budú texty hodnotiť. A tak 30. mája 2024 bude porotu vôbec prvýkrát hostiť Bratislava. 

Už 12. ročník Pera tradične organizuje Creative Copywriters Club, na slovenskej strane pomáha s organizáciou Ateliér Pútnici. V porote popri skúsených textárskych bardoch, scenáristke či autorovi rockových textov zasadnú aj víťazky národných súťaží Young Lions. Za jedným stolom budú textársky kumšt a dôvtip hodnotiť Milan Bielik (CD, Made by Vaculik), Vlado Kurek (CD, Triad SK), Katka Noskajová (CD, EFFE) Mário Poór (CD, McCann Prague), Marika Tisoňová (CW, MUW Saatchi&Saatchi), Petr Vlasák (CD, Czech Promotion), Petr Voborský (voborsky.cz), Tereza Weikertová (CW, Comtech Can), Anna Laštovičková (CW, Better), Richard Stiebitz (Gen).

Prihlasovanie je veľmi jednoduché. Netreba žiadne vyleštené case filmy, príspevok stačí poslať mailom na adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. a ideálne aj uviesť krátky kontext. Uzávierka je 28. mája 2024 o polnoci. 

Špecifikom súťaže je, že je otvorená nielen reklamným textom, ale akýmkoľvek príspevkom vo verejnom priestore s výnimkou umeleckých textov. V minulosti tak získali ocenenia okrem profesionálnych copywriterov aj admin policajného zboru či farár. 

Súťažné príspevky zo Slovenska budú postupne publikované na FB stránke Zlaté pero SK. 

Súťažné príspevky z Čiech budú postupne publikované na FB stránke Creative Copywriters Club

image

Zlaté pero

Pre tých, ktorí do Pera idú prihlasovať prvýkrát sme pripravili krátky návod. 

1. ČO PRIHLÁSIŤ

Výnimočný textársky počin. A ten môžete objaviť kdekoľvek vo verejnom priestore. Môže to byť bravúrne napísaná reklama, ale aj názov, nápis či príspevok na sociálnej sieti. Pred tromi rokmi súťaž napríklad vyhral admin policajného zboru Přerov. 

2. ČO NEPRIHLÁSIŤ

Neprihlasujte čisto umelecké diela. Nie je to báseň roka, ani román roka. 

3. KTO PRIHLASUJE

Ktokoľvek. Väčšinou to býva ten, koho text zaujal. Už samotné prihlásenie je teda hold autorovi. Ale ak vám niečo fakt veľké vyšlo a priatelia sú ignoranti, neváhajte prihlásiť sami seba.

4. KTO VYBERÁ

10-členná česko-slovenská porota, zložená z textárov, ktorí už čo-to napísali. 

5. ČO V PRIHLÁŠKE UVIESŤ

Zrozumiteľne vysvetliť aj kontext práce. Fotka, layout, v prípade reklamy aj case study. Aby bolo porote jasné, prečo je to dielo prihlásené. 

 

Podrobné pravidlá nájdete na https://www.ccclub.cz Prihlasujte do 28. mája!

 

01 - Modified: 2023-06-21 10:15:47 - Feat.: - Title: Zlaté pero získali názvy farieb na známkach českého prezidenta 02 - Modified: 2023-06-10 12:18:10 - Feat.: - Title: Porota Zlatého pera 2023 zverejnila shortlisty
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. máj 2024 12:12