Írsky mach má mnoho pozitívnych účinkov na váš organizmus.dreamstime
StoryEditor

Írsky mach: Prírodný kolagén, ktorý môžete využiť na mnoho spôsobov. Pomôže dokonca aj pri chudnutí

28.10.2023, 08:00
Zdravie

Počuli ste už o írskom machu? Tento zázrak môžete využiť na vonkajšie aj vnútorne použitie. Je to prírodný kolagén, ktorý dodá výživu nie len vašej pleti, ale aj kĺbom, šľachám, vlasom či nechtom. Za pár eur tak dostanete kompletný výživový doplnok pre vaše telo aj pleť..

Regenerácia

Keďže je írsky mach považovaný za prírodný kolagén, jeho konzumáciou podporíte aj zdravie vašich kĺbov a šliach. Navyše sa vďaka nemu bude vaše telo oveľa rýchlejšie a lepšie regenerovať po náročných športových výkonoch, ale aj po lekárskych zákrokoch či operáciách. Užívať ho môžete priamo po lyžičkách, alebo ako súčasť pokrmov, primiešaním do kaše, jogurtu či smoothie nápoja.

Vplyv na hormóny

Táto superpotravina dokonca obsahuje niektoré hormóny, ktoré pozitívne vplývajú na správnu funkciu štítnej žľazy. Ba dokonca sa používa aj pri jej liečbe. Údajne má pozitívny vplyv aj na močové cesty, močový mechúr a pľúca.

Krása

Nedostatok kolagénu pocítite doslova na vlastnej koži. Írsky mach vám ho nahradí v dostatočnej miere a pleť bude vďaka nemu vypnutá, hladká a bez známok predčasného starnutia. Ideálne bude, ak si tento skvelý doplnok doprajete nie len na vonkajšie, ale aj vnútorné použitie. Jeho účinky ocenia aj vaše vlasy a nechty, ktoré budú vďaka nemu pevné a nebudú mať sklony k štiepeniu a lámaniu.

Využitie machu

Írsky mach nechajte pár hodín namočený vo vode a následne ho rozmixujte pomocou mixéra. Tekutú zmes nalejte do fliaš a skladujte v chladničke. Takto pripravený vám vydrží aj mesiac. Okrem toho, že ho budete konzumovať, si z neho z času na čas nezabudnite urobiť masku na tvár či vlasy. Efekt uvidíte okamžite. Pokožku celého tela vyživíte, ak si do kúpeľa pridáte práve zmes z írskeho machu. Írsky mach je skvelou alternatívou želatíny pre vegetariánov. Môžete ho teda bez obáv použiť na zahustenie pokrmov.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. máj 2024 23:58