riaditeľka farmaceutickej spoločnosti Exeltis pre Slovensko MVDr. Jana Mittmann, MBA.Exeltis
StoryEditor

Šéfka farmaceutickej firmy: Pandémia naše investície do onlinu len urýchlila.Trend diktujú ženy

05.04.2021, 08:00
Autor:
klkl
Veci už nikdy nebudú ako predtým, a preto musíme sledovať, ako sa mení náš zákazník, čo chce a ako to chce. Aj o tom hovorí riaditeľka farmaceutickej spoločnosti Exeltis pre Slovensko MVDr. Jana Mittmann, MBA.

(PR článok – spoločnosť Exeltis)

Rok 2020 sa zapíše do histórie. Pandémia COVID-19 ochromila celý svet. Ako ovplyvnila vašu spoločnosť, celosvetovo aj na Slovensku?

Situácia roku 2020 nás doslova šokovala a nikdy, ani v najhoršom sne by sa nám nezdalo, že toto zažijeme. Mali sme v pláne osláviť 10 rokov pôsobenia na slovenskom trhu a miesto toho sme si všetci želali, aby sa ten rok už skončil. Bol to náročný rok. Zo dňa na deň sme sa museli prispôsobiť lockdownovým podmienkam a naučiť sa pracovať inak. Zrušili sa vzdelávacie akcie, ktoré sú v našom odvetví kľúčové, a komunikácia sa presunula do onlinu.

Mám pocit, že všetci do jedného sme museli oveľa viac „zamakať“, aby sme náš biznis dokázali udržať na úrovni aj v týchto sťažených podmienkach. Napriek tomu sa nám podarilo uviesť na trh niekoľko noviniek, lebo veríme, že o to viac v ťažkých časoch práve ženy potrebujú len tú najlepšiu starostlivosť.

Vlani ste označovali rok 2020 za míľnik, na trh ste plánovali uviesť prelomovú antikoncepciu, ktorá by mohla zmeniť pohľad na strach z hormónov. Podarilo sa vám to?

Myslím si, že podarilo, a celkom úspešne. Celosvetovo už roky vládne „hormonofóbia“ a je pravda, že mnohé staršie antikoncepčné preparáty obsahovali zbytočne vysoké dávky hormónov, nie vhodné pre každú ženu. Dnešný moderný prístup je však iný.

Odborníci odporúčajú začať s čo najnižšou dávkou, ktorá môže stačiť, pretože telo každej ženy produkuje aj vlastné hormóny. Naša novinka by mohla byť riešením pre mnohé ženy, ktoré chcú a môžu užívať antikoncepciu. Je ako žiadna iná a o jej vhodnosti sa treba poradiť s lekárom.

Znamená to, že aj v čase pandémie majú slovenské ženy záujem o antikoncepciu?

V prípade našej novej antikoncepcie je to tak. Mnohé ženy na ňu už dlho čakali a ešte pred uvedením sme mali veľa otázok, kedy bude k dispozícii aj pre Slovenky. Trh s tabletovou antikoncepciou bez estrogénu stúpol. Ak sa pozrieme na trh antikoncepcie kombinovanej, kontinuálne klesá. Počas minulého roka pokles pripisujeme hlavne obmedzeným kontaktom.

Na druhe...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-04-09 12:09:15 - Feat.: 0 - Title: Vysokodávkový vitamín C sa používa na covidových oddeleniach v Európe, aj vo svete. Priebežné výsledky sú optimistické 02 - Modified: 2021-04-14 06:50:11 - Feat.: 0 - Title: Šéf MSD: Prístup slovenských pacientov k modernej onkologickej liečbe je dlhodobo výrazne obmedzený
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
16. apríl 2024 23:42