StoryEditor

Neviete zaspať? Skúste toto

28.01.2021, 11:33
Neviete zaspať? Budíte sa pravidelne v noci? Skúste si naordinovať bylinky. Viaceré na nespavosť naozaj fungujú.

Neviete zaspať? Budíte sa pravidelne v noci? Hlavne medzi treťou a štvrtou hodinou rannou? V tomto prípade je zrejme na vine pečeň, ktorú príliš zaťažila ťažká večera. Nabudúce si dajte radšej niečo ľahšie. Keď ani tak neviete spať, naordinujte si bylinky.

Rumanček
Možno ste už aj zabudli, že niekedy sa na poruchy spánku odporúčal práve rumanček pravý. Na prípravu čaju potrebujete jednu lyžičku čajoviny, dva a pol decilitra vody a päť až desať minút lúhovania. Čaj sŕkajte teplý. Vnímajte nielen jeho príjemnú chuť, no sústreďte sa aj na jeho nezameniteľnú vôňu. Aj tá vás upokojí a naladí na spánok. Navyše vás oslobodí aj od pálenia záhy, kŕčov v brušnej dutine, podráždeného žalúdka a naštrbeného trávenia. Čaj lieči i zápaly ústnej dutiny, hltana a slizníc. Pomôže tiež imunite a popíjať by ste ho mali aj pri prechladnutí, migréne či menštruačných kŕčoch.

Náš tip
Čaj na lepší spánok
Zmiešajte 30 gramov šišiek chmeľu obyčajného, 20 gramov medovky lekárskej a 20 gramov rumančeka pravého. Dve čajové lyžičky zmesi zalejte dvomi deci vriacej vody, 15 minút lúhujte a pite teplý.
Valeriána
Je síce známa hlavne ako bojovníčka proti úzkosti, no ľahko riešiteľný problém je pre ňu aj nespavosť, vyčerpanosť, podráždenosť či bolesti hlavy. Ak neviete spať, pretože ste v klimaktériu, aj v tom prípade siahnite po valeriáne lekárskej. Tiež pri búšení srdca a aj stres či tráviace ťažkosti sú pre ňu hračkou. Ak pri jej konzumácii spozorujete, že sa celkovo cítite lepšie, opäť to pripíšte tejto bylinke. Stabilizuje nervový systém, čo znam...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
25. apríl 2024 23:01