24.10.2021, 12:00

Špenát znižuje riziko rakoviny hrubého čreva, štúdia ukázala ako

Špenát je bohatým zdrojom vitamínu K1, ktorý pomáha znižovať riziko kardiomegálie. Je taktiež prirodzene bohatý na glutatión, antioxidant, ktorý pomáha zvládať oxidačný stres a podporuje imunitný systém a jeho funkcie.

Špenát znižuje riziko rakoviny hrubého čreva, štúdia ukázala ako
Zdroj: Karolina Grabowska Pexels

Vedci z Texaskej univerzity A&M (TAMU) v College Station už dávnejšie zistili, že zelenina môže inhibovať rast polypov u ľudí s rakovinou hrubého čreva.  

Zistili, že antipolypový účinok špenátu pochádza z niektorých prekvapivých metabolických interakcií. 

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 95% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Tento článok je súčasťou balíčka HNmedical*

*HNmedical je prístup k zamknutému obsahu na webe mediweb.sk.

HNmedical

Získajte prístup ku kompletnému obsahu HNonline a Mediweb.

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.