StoryEditor

Diabetológia: MUDr. Jaroslav Fábry (in memoriam)

29.06.2021, 21:16

Štúdium medicíny absolvoval v roku 1984 na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave v študijnom programe detské lekárstvo. Ako mnoho vtedajších mladých lekárov, aj on chcel byť kardiológom. Po získaní prvej atestácie z internej medicíny však na základe odporúčania absolvoval druhú atestáciu z diabetológie, poruchy látkovej premeny a výživy, čo nikdy v živote neoľutoval, lebo, ako hovorieval, práve diabetológia umožňuje nielen veľa kvalitnej a rôznorodej práce a mimoriadny rozvoj, ale zahŕňa v sebe všetky odbory medicíny.

Po skončení štúdia pracoval na Internom oddelení Nemocnice s poliklinikou v Malackách a neskôr na Internom oddelení Nemocnice s poliklinikou v Bratislave – Ružinove. Tieto skúsenosti neraz zúročil počas neskoršieho pôsobenia v Diabetologickej ambulancii Polikliniky v Bratislave – Ružinove. Po založení spoločnosti DIAFA, s. r. o. pracoval od 29. 05. 1997 ako prvý súkromný diabetológ na Slovensku v Diabetologickej a metabolickej ambulancii v Bratislave – Ružinove.

MUDr. Jaroslav Fábry pracoval do posledného dňa svojho života. On-line webinár, rokovanie so zdravotnými poisťovňami, telefonáty s kolegami a každodennú prácu v diabetologickej a metabolickej ambulancii aj napriek veľkým bolestiam zvládal s obdivuhodnou silou. Svoj boj so zákerným nepriateľom, rakovinou, prehral nečakane doma v Ivánke pri Dunaji v kruhu svojej rodiny v nedeľu 14. 03. 2021.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/top-lekari, menuAlias = top-lekari, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
25. apríl 2024 12:10