ZdN, Pavol Funtál
StoryEditor

Neurochirurgia: Doc. MUDr. Branislav Kolarovszki, PhD.

29.06.2021, 21:16

Doc. MUDr. Branislav Kolarovszki, PhD. štúdium všeobecného lekárstva ukončil v roku 2001 na Jesseniovej lekárskej fakulte v Martine Univerzity Komenského v Bratislave. Po skončení štúdia na vysokej škole nastúpil ako odborný asistent, lekár, na Neurochirurgickú kliniku JLF UK a UNM v Martine. V roku 2007 získal vedecko-akademický titul PhD. v odbore chirurgia na Lekárskej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. V roku 2010 získal na Slovenskej zdravotníckej univerzite v Bratislave špecializáciu v odbore neurochirurgia a v roku 2014 v odbore zdravotnícky manažment a financovanie na Jesseniovej lekárskej fakulte UK. V roku 2013 úspešne absolvoval habilitačné konanie v odbore chirurgia na Jesseniovej lekárskej fakulte v Martine, Univerzity Komenského v Bratislave a získal vedecko-pedagogický titul docent.

Od roku 2014 je prednostom Neurochirurgickej kliniky JLF UK a UNM v Martine. Od roku 2019 pôsobí ako prvý prodekan, prodekan pre rozvoj fakulty a kontakt s nemocnicou a člen Vedeckej rady na Jesseniovej lekárskej fakulte v Martine. Medzi jeho dominantné oblasti vedeckého, ako aj odborného záujmu patria: detský hydrocefalus, kraniosynostózy, neuroonkológia, rekonštrukčné výkony na lebke s využitím individualizovaných titánových kraniálnych implantátov a využitie individualizovaných náhrad krčných medzistavcových platničiek vyrobených na mieru 3D tlačou v rámci operačnej liečby degenerovanej krčnej chrbtice, čo predstavuje svetovo unikátnu problematiku. Za vývoj individualizovanej náhrady krčnej medzistavcovej platničky bol tím pod vedením docenta Kolarovszkého ocenený v roku 2018 prestížnou cenou Top inovácia v zdravotníctve.

Zameriava sa na detský hydrocefalus, mozgové nádory, rekonštrukčnú neurochirurgiu lebky a degeneratívne postihnutie krčnej chrbtice. Ako vysokoškolský pedagóg pracuje na Jesseniovej lekárskej fakulte UK v Martine.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/top-lekari, menuAlias = top-lekari, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
17. apríl 2024 19:26