StoryEditor

Zdravotníckym pracovníkom sa bude naďalej započítavať prax

05.06.2020, 00:00
Rezort zdravotníctva vysvetlil, že zdravotnícke zariadenia počas krízovej situácie vykonávali svoje činnosti v špeciálnom režime.

Zdravotníckym pracovníkom a mladým lekárom sa bude aj naďalej započítavať prax na oddeleniach nemocníc v rámci ich ďalšieho vzdelávania. Vyplýva to z novely zákona, ktorá ruší dočasné pozastavenie ďalšieho vzdelávania zdravotníckych pracovníkov, prijaté v rámci balíka opatrení súvisiacich s pandémiou ochorenia COVID-19. Tú vo štvrtok odobrila vláda. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

"Pozitívne výsledky posledných dní týkajúce sa vývoja situácie umožňujú postupne uvoľňovať aj túto oblasť zdravotníctva. Ďalšie vzdelávanie zdravotníkov sa tak bude môcť realizovať rovnako ako pred vypuknutím pandémie ochorenia COVID-19 a, samozrejme, v súlade s dodržiavaním príslušných epidemiologických opatrení," povedal minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO).

Rezort zdravotníctva vysvetlil, že zdravotnícke zariadenia počas krízovej situácie vykonávali svoje činnosti v špeciálnom režime. Z tohto dôvodu nebola vo viacerých špecializačných odboroch jednotlivých zdravotníckych povolaní možná realizácia špecializačného štúdia v súlade s akreditovaným špecializačným študijným programom.

Špecializačné štúdium v študijných programoch sa realizuje podľa akreditovaného špecializačného študijného programu jednotlivých vzdelávacích ustanovizní. Zdravotnícky pracovník musí absolvovať pod dohľadom školiteľa aj prax v zdravotníckom zariadení, s ktorým má vzdelávacia ustanovizeň uzatvorenú zmluvu.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
24. apríl 2024 06:58