StoryEditor

Vojenská nemocnica v Ružomberku má nový urgentný príjem

29.07.2020, 00:00
Ústredná vojenská nemocnica SNP v Ružomberku je zaradená medzi desať slovenských nemocníc s urgentným príjmom II. typu.

Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok - FN od 1. júla 2020 spustila urgentný príjem typu II. „Ústredná vojenská nemocnica je jedným z najväčších poskytovateľov zdravotnej starostlivosti nielen v spádovej oblasti Liptova, Oravy, ale aj širšieho okolia. Náš Urgentný príjem typu II pre dospelých bude poskytovať pacientom rýchlu a komplexnú zdravotnú starostlivosť na jednom mieste,“ povedal primár Urgentného príjmu MUDr. Milan Frátrik.

Celkové náklady na zriadenie urgentného príjmu vrátane stavebných úprav, vybavenia informačnými technológiami a prípravy zázemia pre poľnú nemocnicu predstavujú sumu 376 000 eur. Do prístrojového vybavenia, ktorého súčasťou sú monitory vitálnych funkcií, videoendoskopická zostava, injekčné dávkovače, infúzne pumpy, EKG prístroje či defibrilátor, nemocnica investovala takmer 230 000 eur.

ÚVN SNP Ružomberok - FN poskytuje ústavnú a ambulantnú zdravotnú starostlivosť na základe verejného zdravotného poistenia a tzv. špecifickú zdravotnú starostlivosť pre rezort obrany. Je aj subjektom hospodárskej mobilizácie.

Podľa nariadenia vlády o verejnej minimálnej sieti poskytovateľov zdravotnej starostlivosti má byť v nemocniciach 34 urgentov I. typu a 10 urgentov II. typu. Majú zákonom garantovanú zmluvu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti so zdravotnou poisťovňou a mesačný paušál vo výške stanovenej opatrením ministerstva zdravotníctva o regulácii cien.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
19. apríl 2024 18:04