StoryEditor

Prešovská nemocnica má nové vedenie

02.07.2020, 00:00
Minister zdravotníctva sa tiež stretol s novovymenovanou námestníčkou nemocnice pre ošetrovateľstvo a zdravotnými sestrami, ktoré spolu bojovali za lepšie podmienky v prešovskej nemocnici.

Tretia najväčšia nemocnica na Slovensku, Fakultná nemocnica J.A. Reimana v Prešove, má nové vedenie. Od januára nebola v Rade riaditeľov obsadená pozícia generálneho riaditeľa. Ministerstvo zdravotníctva SR sa rozhodlo opätovne vrátiť model vedenia nemocnice na jednoosobový štatutárny orgán. Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí v Prešove predstavil Ľubomíra Šarníka, nového riaditeľa nemocnice, ktorý zdravotnícke zariadenie povedie až do ukončenia výberového konania, ako aj jeho tím.

Rezort zdravotníctva informoval, že Ľubomír Šarník je skúsený dlhoročný manažér, ktorý pôsobil na viacerých vedúcich pozíciách. Ako odborník bol zodpovedný za optimalizáciu procesov, znižovanie nákladov, zvyšovanie výkonnosti a produktivity, strategické smerovanie v rôznych spoločnostiach. „Rád by som svojimi profesionálnymi skúsenosťami prispel k tomu, aby bola v Prešove moderná efektívna nemocnica pre 21. storočie, ktorá bude priateľská a ústretová pre pacientov a zároveň bude atraktívnym miestom pre zamestnancov, predovšetkým pre lekárov a sestry,“ povedal Ľubomír Šarník, nový riaditeľ Fakultnej nemocnice v Prešove.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí sa tiež stretol s novovymenovanou námestníčkou nemocnice pre ošetrovateľstvo Monikou Smolnickou a zdravotnými sestrami, ktoré spolu bojovali za lepšie podmienky v prešovskej nemocnici. „Veľmi milo ma prekvapilo, ako si ministerstvo zdravotníctva váži prácu sestier. Oceňujem, že sa pán minister s nami, sestrami, osobne stretol. Potvrdil tak, že naše požiadavky boli správne, a že sa rezort nimi intenzívne zaoberá,“ povedala Monika Smolnická, nová námestníčka nemocnice pre ošetrovateľstvo, ktorá ju v súvislosti so štrajkom sestier v roku 2016 musela po 32 rokoch práce opustiť.

„Chcel by som ľuďom v prešovskej fakultnej nemocnici odkázať, že si ich prácu veľmi vážim. Lekári, sestry a ďalší zdravotnícki pracovníci odvádzajú aj tu výbornú prácu a verím, že spolu s novým vedením nemocnice sa budú ich podmienky postupne zlepšovať a pacienti aj v tejto nemocnici budú mať stále kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť,“ uzavrel minister.

Na snímke zľava minister zdravotníctva Marek Krajčí, novovymenovaný riaditeľ nemocnice Ľubomír Šarník, námestník pre chirurgické odbory Jaroslav Barla a námestníčka pre ošetrovateľstvo Monika Smolnická.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
23. apríl 2024 11:01